Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πάγωσε» τη Wall Street η Fed - Να είστε σε επαγρύπνηση για πιθανούς κλυδωνισμούς

«Πάγωσε» τη Wall Street η Fed - Να είστε σε επαγρύπνηση για πιθανούς κλυδωνισμούς
Το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα θα μπορούσε να επηρεαστεί από την ανάληψη κινδύνων, μειώσεις στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων και ζημίες για εκτεθειμένες επιχειρήσεις και επενδυτές
Η Fed και άλλα τραπεζικά ιδρύματα «πρέπει να παραμείνουν σε επαγρύπνηση για πιθανούς κλυδωνισμούς που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν τις ευπάθειες στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα».
Αυτό ανέφερε η κυβερνήτης της Federal Reserve Lisa Cook, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στη Wall Street, αν και ως αιτίες επισήμανε τις επίμονες πληθωριστικές πιέσεις και τις πιθανές αυξήσεις των επιτοκίων ως πηγή βραχυπρόθεσμου κινδύνου.
Επίσης, στάθηκε σε μια πιθανή περαιτέρω επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας και την επιδείνωση των παγκόσμιων γεωπολιτικών εντάσεων, ειδικά εκείνων που αφορούν τη Ρωσία, τη Μέση Ανατολή και Κίνα.
«Γενικότερα, η κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαμηλότερη οικονομική δραστηριότητα και αυξημένο κατακερματισμό των παγκόσμιων εμπορικών ροών και της χρηματοπιστωτικής διαμεσολάβησης, αυξάνοντας το κόστος χρηματοδότησης και παραγωγής και προκαλώντας προκλήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα.
Το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα θα μπορούσε να επηρεαστεί από την ανάληψη κινδύνων, μειώσεις στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων και ζημίες για εκτεθειμένες επιχειρήσεις και επενδυτές», είπε η Cook.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης