Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετική έκπληξη από την Monte dei Paschi - Κέρδη 310 εκατ. ευρώ το γ' τρίμηνο 2023

Θετική έκπληξη από την Monte dei Paschi - Κέρδη 310 εκατ. ευρώ το γ' τρίμηνο 2023
Τα καθαρά κέρδη τους τρεις μήνες έως τον Σεπτέμβριο ανήλθαν στα 310 εκατομμύρια ευρώ
Η κρατική Monte dei Paschi di Siena έγινε την Τετάρτη η τελευταία ιταλική τράπεζα που εξέπληξε θετικά τις αγορές, με κέρδη υψηλότερα από τα αναμενόμενα το τρίτο τρίμηνο χάρη στην ώθηση από τα υψηλότερα επιτόκια.
Η Monte dei Paschi (MPS) ανήκει κατά 64% στο κράτος, το οποίο εργάζεται για τη μείωση του μερίδιού του στην τράπεζα της Τοσκάνης σύμφωνα με τις δεσμεύσεις εκ νέου ιδιωτικοποίησης που έχει αναλάβει με την Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνει το Reuters.
Τα καθαρά κέρδη τους τρεις μήνες έως τον Σεπτέμβριο ανήλθαν στα 310 εκατομμύρια ευρώ (331 εκατομμύρια δολάρια), πολύ πάνω από την πρόβλεψη του μέσου όρου των 238 εκατομμυρίων ευρώ.
Τα έσοδα από το χάσμα στα επιτόκια χορηγήσεων και καταθέσεων, ή τα καθαρά έσοδα από τόκους, αυξήθηκαν κατά 60% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.
Οι τράπεζες στην Ιταλία κατάφεραν να κρατήσουν στο ελάχιστο το μέρος της αύξησης των επίσημων επιτοκίων που μετακυλούν στους καταθέτες.
Σε πολλές περιπτώσεις το λεγόμενο pass through καταθέσεων είναι κάτω του 25%.
Αρκετοί δανειστές, ωστόσο, επέλεξαν, όπως η MPS, να μειώσουν το κόστος εξυπηρέτησης για τους κατόχους λογαριασμών.
Η MPS ανέφερε ότι ο δείκτης βασικών κεφαλαίων της ενισχύθηκε περαιτέρω το τρίμηνο στο 16,7%, πάνω από τις προσδοκίες και από 15,9% στο τέλος Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης