Τελευταία Νέα
Διεθνή

Junge Welt: Το σχέδιο ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ... παρηγοριά για τα εδάφη που θα χάσει

Junge Welt: Το σχέδιο ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ... παρηγοριά για τα εδάφη που θα χάσει
"Για την Ουκρανία η προοπτική ένταξης θα ήταν παρηγοριά, αφού θα υποστεί εδαφικές απώλειες κατά την διαδικασία της κατάπαυσης του πυρός", αναφέρει η Junge Welt
Σχετικά Άρθρα
Η προοπτική ένταξης στην ΕΕ θα είναι παρηγοριά για την Ουκρανία λόγω εδαφικών απωλειών, γράφει η Γερμανική Junge Welt.
«Στην πραγματικότητα, η επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων για ένταξη στην ένωση και ο σκεπτικισμός που εκφράζεται, ειδικά στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, για τις πιθανότητες νίκης της Ουκρανίας, αλληλοσυμπληρώνονται.
Για την Ουκρανία η προοπτική ένταξης θα ήταν παρηγοριά αφού θα υποστεί εδαφικές απώλειες κατά την διαδικασία της κατάπαυσης του πυρός», αναφέρει η Junge Welt.
Ταυτόχρονα, οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να μεταφέρουν τη διαδικασία αποκατάστασης και ολοκλήρωσης της Ουκρανίας στους ώμους της Ευρώπης, πιστεύει ο συγγραφέας.
Η ΕΕ μακροπρόθεσμα θα αποδυναμωθεί από την ενσωμάτωση της Ουκρανίας και, ως εκ τούτου, δεν θα είναι πλέον ανταγωνιστής των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η Ουκρανία θα καταβροχθίσει όλα τα χρήματα των Βρυξελλών.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήδη ζητάει να αυξηθεί σημαντικά το εύρος του προϋπολογισμού της ΕΕ - ή με τη μορφή περισσότερων υψηλών συνεισφορών από τα κράτη μέλη ή μέσω της διανομής των δικών τους φορολογικών εσόδων».
Η Γερμανική Junge Welt αναφέρει ότι ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες εκφράζουν ήδη δυσαρέσκεια για την επιρροή της Ουκρανίας
Έτσι, οι πολωνικοί αερομεταφορείς άρχισαν να μπλοκάρουν τα σημεία ελέγχου αυτοκινήτων στα σύνορα με την Ουκρανία.
Η Ουκρανία υπέβαλε αίτηση για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση στα τέλη Φεβρουαρίου 2022 και τον Ιούνιο της χορηγήθηκε καθεστώς υποψήφιας χώρας.
Το Κίεβο αναμένει ότι η ένταξη θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό: σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας Denis Shmygal, εντός δύο ετών.
Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker χαρακτήρισε την Ουκρανία βαθιά διεφθαρμένη και ως εκ τούτου ανίκανη να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο εγγύς μέλλον.
Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Katharina Barley, εκπροσωπώντας το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας, πιστεύει επίσης ότι η Ουκρανία είναι απίθανο να ενταχθεί στην ΕΕ πριν από το 2029.
Επιπλέον, σημείωσε, υπάρχουν σαφή κριτήρια εισόδου και η Ουκρανία δεν πληροί κανένα από αυτά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης