Τελευταία Νέα
Διεθνή

"Βαρίδι" για την Wall το fiscal cliff - Στο "κόκκινο" οι δείκτες στην εβδομάδα - Κέρδη 2,81% για το ADR της ΕΤΕ

Με αρνητικά πρόσημα τερμάτισε σήμερα, Παρασκευή, η Wall στον απόηχο των διαπραγματεύσεων για την αποτροπή του fiscal cliff των ΗΠΑ. Παράλληλα, σε εβδομαδιαίο επίπεδο, μετά από τρεις εβδομάδες Dow και S&P 500 κατέγραψαν  απώλειες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε πτώση για δεύτερη διαδοχική φορά.
Ειδικότερα, ο Dow έκλεισε στις 13.135 μονάδες, μειωμένος  κατά -0,27%. Ο S&P 500 τερμάτισε στο -0,41% και στις 1.414 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε στο -0,71% στις 2.971 μονάδες.
Κέρδη +2,81%, στα 1,83 δολάρια, κατέγραψε το ADR της Εθνικής. Στα 1,77 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 1,83 δολάρια το υψηλό.
Νωρίτερα, την μείωση των ποσοστών ανεργίας των ΗΠΑ κατέστησε αναγκαία το μέλος του Δ.Σ. της Fed, J. Lacker, κρούοντας παράλληλα, τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομία της χώρας.
Παράλληλα, προειδοποίησε για τον εντεινόμενο κίνδυνο από την αύξηση των επιπέδων πληθωρισμού. Τέλος, εξήρε τον περιορισμένο αντίκτυπο της νομισματικής πολιτικής στην καταπολέμηση της ανεργίας.
Παράλληλα, τον βαρύνοντα ρόλο των ξένων τραπεζών στην οικονομία των ΗΠΑ, εξήρε ο διοικητής της Fed, Β. Βernanke, ο οποίος παράλληλα, πρόταξε δέσμη μέτρων για την προστασία του χρηματοπιστωτικού κλάδου της χώρας.
Παράλληλα, ο διοικητής της Fed προέκρινε μέτρα για την δραστική περιστολή των συστηματικών κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι αμερικανικές τράπεζες.
Επίσης, διαμήνυσε πως οι ισχύοντες κανονισμοί για τις ξένες τράπεζες, συνάδουν με τους κανόνες που διέπουν τα αμερικανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Τέλος, εξήρε τον ρόλο των εν λόγω κανονισμών στην ενίσχυση της ποιότητας του ανταγωνισμού.
Σύμφωνα με τα σχέδια της Fed, η δέσμη μέτρων για τις ξένες τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην αμερικανική αγορά αφορούν σε αυστηριοποίηση των κανόνων που τις διέπουν. Οι νέοι κανόνες θα επιβληθούν στις ξένες τράπεζες με περιουσιακά στοιχεία που ξεπερνούν τα 50 δισ. δολάρια. Ορισμένες μάλιστα από αυτές θα απαιτηθεί να συμμετάσχουν στα αμερικανικά stress tests.
Επίσης, στο 0,3% υποχώρησε ο δείκτης τιμών καταναλωτή, κατά τον μήνα Νοέμβριο, στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση του πληθωρισμού κατά 0,2%.
Κατά τα ίδια στοιχεία, ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή (δεν περιλαμβάνει τις τιμές τροφίμων και ενέργειας), αυξήθηκε 0,1%. Ο ενεργειακός επιμέρους δείκτης κατέγραψε μεγάλη πτώση 4,1%.
Την ίδια ώρα, σε υψηλό 8 μηνών αναρριχήθηκε ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας των ΗΠΑ για τον μήνα Δεκέμβριο, καθώς διαμορφώθηκε στις 54,2 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας κατέγραψε άνοδο, παρά τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προσδοκούσαν οριακή συρρίκνωση στις 51,8 μονάδες, από 52,4 μονάδες για τον Νοέμβριο.
Στους επιμέρους δείκτες, ο δείκτης παραγωγής κατέγραψε άνοδο στις 55,1 μονάδες, οι νέες παραγγελίες επίσης, αυξήθηκαν στις 54,8 μονάδες ενώ η απασχόληση εκτοξεύθηκε στις 54,4 μονάδες.
Τέλος, σε υψηλό δύο ετών «σκαρφάλωσε» ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής των ΗΠΑ για τον μήνα Νοέμβριο, καθώς κατέγραψε άνοδο 1,1%, εν συγκρίσει με τον Οκτώβριο, όπου σημείωσε πτώση 0,7%.
Παράλληλα, η αύξηση του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής ήταν μεγαλύτερη, εν συγκρίσει με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που την τοποθετούσαν στο 0,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης