Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Οι υπερεθνικοί οργανισμοί της Δύσης χάνουν τη δυναμική τους - Υπερτερεί ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης

Putin: Οι υπερεθνικοί οργανισμοί της Δύσης χάνουν τη δυναμική τους - Υπερτερεί ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης
«Έχουμε ιδιαίτερες προσδοκίες από την SCO, στην οποία συμμετέχουν ήδη 26 χώρες, καθώς αυτή η δομή έχει μία ισχυρή δυναμική» τονίζει ο Putin για τον Οργανισμό της Σαγκάης
Η Ρωσία και ο ίδιος ο Vladimir Putin ειδικότερα έχει ιδιαίτερες προσδοκίες από την ανάπτυξη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), ο οποίος έχει ισχυρή δυναμική και υπερτερεί σε με τις αντίστοιχες υπερεθνικές δομές εξουσίας της Δύσης.
Αυτό δήλωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της Ρωσίας σε συνέντευξή του στην Kazakhstanskaya Pravda την παραμονή της επίσκεψής του στο Καζακστάν.
«Έχουμε ιδιαίτερες προσδοκίες από την SCO, στην οποία συμμετέχουν ήδη 26 χώρες, καθώς αυτή η δομή έχει μία ισχυρή πολιτική και οικονομική δυναμική, ενώ η γεωγραφική της περιοχή εκτείνεται από τη Νότια και Νοτιοανατολική Ασία έως τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη» τόνισε σχετικά ο Ρώσος πρόεδρος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ελκυστικότητα του Οργανισμού της Σαγκάης έγκειται στην εστίασή του «στη δημιουργία και ποικιλόμορφη συνεργασία, την αμοιβαία εκτίμηση των συμφερόντων, την ισότητα, το άνοιγμα και τον σεβασμό της πολιτιστικής και πολιτισμικής πολυμορφίας.»
«Αυτό διακρίνει την οργάνωσή μας από τις δομές εξουσίας που προωθεί η Δύση με περιορισμένη δυναμική και επιλεκτική σύνθεση συμμετεχόντων», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Όπως σημείωσε ο Putin, ο εποικοδομητικός ρόλος της SCO στη διασφάλιση της ειρήνης και της βιώσιμης ανάπτυξης επιβεβαιώθηκε στο θεματικό ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που εγκρίθηκε στις 28 Αυγούστου 2023.
Eπιπλέον, έδωσε έμφαση στις προτεραιότητες της προεδρίας του Καζακστάν, που θέτει ως στόχους την αύξηση της εξουσίας και της επιρροής του SCO στη διεθνή σκηνή.
«Θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε τα καθήκοντα που συμφωνήθηκαν από τους ηγέτες της SCO προς το συμφέρον της περαιτέρω εδραίωσης του οργανισμού» προανήγγειλε στην συνέντευξή του ο Putin.
Ενώ συνέχισε, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να δοθεί σοβαρή προσοχή στην εφαρμογή των αποφάσεων που λαμβάνονται στο υψηλότερο επίπεδο για τη βελτίωση των δραστηριοτήτων της SCO προκειμένου να προσαρμοστεί στη σύγχρονη πραγματικότητα και να ενισχυθεί ο πρακτικός αντίκτυπος των κοινών μέτρων.
«Είμαι βέβαιος ότι μαζί με όλους τους εταίρους μας αυτά τα προβλήματα θα λυθούν», κατέληξε ο Ρώσος ηγέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης