Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ζητεί έκτακτη σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τα ουκρανικά χτυπήματα στο Donetsk

Ρωσία: Ζητεί έκτακτη σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τα ουκρανικά χτυπήματα στο Donetsk
Σφοδρές επιθέσεις των Ουκρανών στο κέντρο του Donetsk με HIMARS MLRS
Η Ρωσία ζήτησε επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ λόγω των χτυπημάτων των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Donetsk, δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής αντιπρόσωπος στον οργανισμό Dmitry Polyansky, με ανάρτησή του στο Telegram.
«Ζητήσαμε μια επείγουσα ανοιχτή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σε σχέση με τις σημερινές επιθέσεις του καθεστώτος του Κιέβου στο Donets», τόνισε για το ζήτημα ο Ρώσος διπλωμάτης.
Σημειώνεται ότι σήμερα (7/11) ο ουκρανικός στρατός πραγματοποίησε μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές επιθέσεις στο Donetsk, που έχουν λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια.
Όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Denis Pushilin, το βράδυ «ο εχθρικός στρατός έπληξε το κέντρο της πόλης με HIMARS MLRS.
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο αριθμός των θυμάτων έχει ήδη φτάσει τα 20.
Οι υπάλληλοι του ρωσικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων RIA Novosti δέχθηκαν επίσης πυρά, ωστόσο δεν τραυματίστηκαν.
Όπως μετέδωσε αργότερα ο ανταποκριτής του πρακτορείου, στο κέντρο της περιφερειακής πρωτεύουσας, ένα λεωφορείο δέχθηκε επανειλημμένη επίθεση από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και υπήρξαν θύματα.
Από τη μεριά του, ο δήμαρχος της πόλης Alexey Kulemzin, διευκρίνισε ότι ο οδηγός και ο επιβάτης του μίνι λεωφορείου τραυματίστηκαν με σοβαρά αλλά όχι θανάσιμα τραύματα.
Συνολικά, τις τελευταίες 24 ώρες, τα ουκρανικά στρατεύματα επιτέθηκαν στα εδάφη του Donetsk 55 φορές, εκτοξεύοντας 168 διαφορετικούς τύπους πυρομαχικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης