Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Κηρύχθηκε εξτρεμιστική ομάδα η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στο κρατίδιο Σαξονίας-Άνχαλ

Γερμανία: Κηρύχθηκε εξτρεμιστική ομάδα η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στο κρατίδιο Σαξονίας-Άνχαλ
Σύμφωνα με τις αρχές, το κόμμα παραβιάζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την αρχή της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου - τρεις πυλώνες του γερμανικού συντάγματος
Η οργάνωση της Σαξονίας-Άνχαλ του κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) χαρακτηρίστηκε κι επισήμως ως «δεξιά εξτρεμιστική ομάδα» από το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος (BfV) της Γερμανίας.
Ισχυρές αποδείξεις δημοκρατικών παραβιάσεων από το κόμμα — συμπεριλαμβανομένων ισλαμοφοβικών, αντισημιτικών και ρατσιστικών δηλώσεων από εκλεγμένους αξιωματούχους — συγκεντρώθηκαν από τις γερμανικές αρχές και «αποδεικνύουν τις προσπάθειες αυτού του κόμματος ενάντια στην ελεύθερη δημοκρατική βασική τάξη», δήλωσε ο επικεφαλής του BfV, Jochen Hollmann, σύμφωνα με το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο MDR την Τρίτη.
Το AfD έχει πλέον ταξινομηθεί ως οργάνωση με «δεδομένους εξτρεμιστικούς σκοπούς» — η υψηλότερη κατηγορία απειλής που χρησιμοποιείται από την εγχώρια υπηρεσία πληροφοριών και η οποία επιτρέπει στις υπηρεσίες πληροφοριών να αυξάνουν την παρακολούθηση του κόμματος στην συγκεκριμένη περιοχή.
Η οργάνωση του AfD της Σαξονίας-Άνχαλ θεωρείται ως μία από τα πλέον δεξιές του κόμματος και είναι η πρώτη που ριζοσπαστικοποιήθηκε ήδη από τον Ιανουάριο του 2021, δηλαδή εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με τις αρχές, το κόμμα παραβιάζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την αρχή της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου - τρεις πυλώνες του γερμανικού συντάγματος.
Ιδιαίτερα προβληματική είναι η περιφρόνηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας από την AfD, την οποία καταδεικνύει αποκαλώντας τους μετανάστες «εισβολείς», «εισβολείς» και «πολιτιστικά αλλοδαπούς μετανάστες εφοδιασμού», ανέφερε το σχετικό ρεπορτάζ του MDR.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος, Jochen Hollmann, τόνισε ότι «το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρο: η εν λόγω τοπική οργάνωση όχι μόνο συνεχίζει να εκπροσωπεί αντισυνταγματικές θέσεις που οδήγησαν στον χαρακτηρισμό της ως "ύποπτης", αλλά έχει επίσης ριζοσπαστικοποιηθεί τόσο πολύ μετά την πανδημία του κορωνοϊού που δικαιολογείται η συστηματική επιτήρησή της με χρήση πληροφοριών»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης