Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μουσουλμάνοι βουλευτές του Κογκρέσου καταδικάζουν το «αντι-παλαιστινιακό μίσος των Ρεπουμπλικανών»

ΗΠΑ: Μουσουλμάνοι βουλευτές του Κογκρέσου καταδικάζουν το «αντι-παλαιστινιακό μίσος των Ρεπουμπλικανών»
Καταδικάζουν νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικανών που επιδιώκει την απέλαση Παλαιστινίων από τις ΗΠΑ
Τα μέλη του Κογκρέσου που ασπάζονται τον μουσουλμανισμό – οι αντιπρόσωποι Andre Carson, Ilhan Omar και Rashida Tlaib – εξέδωσαν κοινή δήλωση μέσω της οποίας καταδικάζουν το αυξανόμενο αντιπαλαιστινιακό μίσος που αποδεικνύεται από ένα νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικανών που επιδιώκει την απέλαση Παλαιστινίων από τις ΗΠΑ.
«Ας είμαστε ξεκάθαροι: η χρήση της πλήρους εξουσίας του κράτους για τη στόχευση και τη δίωξη μιας συγκεκριμένης εθνοτικής ομάδας ή εθνικότητας είναι φασισμός και καθαρός φανατισμός. Αυτή η νομοθεσία –από έναν πρώην αξιωματούχο του υπουργικού συμβουλίου– παραβιάζει άμεσα το Σύνταγμα των ΗΠΑ και θα καταστρέψει παράνομα τις ζωές των εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων μεταναστών που ζουν και συμβάλλουν στην αμερικανική κοινωνία», ανέφεραν οι αντιπρόσωποι στο κοινό ανακοινωθέν τους.
«Δυστυχώς, αυτή η νομοθεσία είναι μέρος ενός αυξανόμενου κύματος φανατικού αντιμουσουλμανικού, αντιαραβικού και αντιπαλαιστινιακού μίσους που διαπερνά την πολιτική μας», σημείωσαν.
Τέλος, οι μουσουλμάνοι βουλευτές των ΗΠΑ υπογράμμισαν ότι η «επικίνδυνη ρητορική» κοστίζει ήδη ζωές και ότι «η στόχευση δεν θέτει μόνο τις ζωές Παλαιστινίων-Αμερικανών σε κίνδυνο, αλλά όλους τους Μουσουλμάνους-Αμερικανούς, τους Αραβοαμερικανούς, τους Σιχ και άλλους μη λευκούς ανθρώπους που μοιράζονται την ταυτότητά μας.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης