Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα «γεράκια» της Fed έστειλαν σε χαμηλό τριών εβδομάδων τον χρυσό

Τα «γεράκια» της Fed έστειλαν σε χαμηλό τριών εβδομάδων τον χρυσό
Αρνητικό σερί χτίζει ο χρυσός
Σχετικά Άρθρα
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων έκλεισε σήμερα 7/11 η τιμή του χρυσού, καθώς οι δηλώσεις ανώτατων αξιωματούχων της Federal Reserve (Fed) ερμηνεύτηκαν ως προπομπός επιπλέον σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής από την Τράπεζα.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Minneapolis Fed, Neel Kashkari, ανέφερε νωρίτερα πως ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων, μία δήλωση που ενίσχυσε το ήδη ισχυρό αμερικανικό δολάριο.
Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές αναμένουν τις ομιλίες του επικεφαλής της Fed Jerome Powell, το επόμενο διήμερο (στο πλαίσιο των Division of Research and Statistics Centennial Conference και Jacques Polak Annual Research Conference).
Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) υποχώρησε 15,10 δολάρια ή 0,75% και έκλεισε στα 1.973,50 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Για τον Οκτώβριο 2023, το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε κέρδη πάνω από 7%.
Σε ό,τι αφορά στο ασήμι, τα futures Δεκεμβρίου υποχώρησαν 0,645 δολ. στα 22,589 δολάρια η ουγγιά, ενώ ο χαλκός (futures Δεκεμβρίου) έκλεισε στα 3,6790 δολάρια η λίβρα (-0,0400 δολάρια).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης