Διεθνή

Ρωσία - Επιχείρηση Illegal 2023: Απέλαση για 15.000 μετανάστες

Ρωσία - Επιχείρηση Illegal 2023: Απέλαση για 15.000 μετανάστες
«Εξ αυτών 447 άτομα που βρίσκονταν στον ομοσπονδιακό και διεθνή κατάλογο καταζητούμενων έχουν ταυτοποιηθεί» τόνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας
Περί τις 15.000 αλλοδαποί εκδιώχθηκαν από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Illegal 2023, δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών Irina Volk.
«Περίπου 15.000 αποφάσεις για διοικητική απέλαση ή απέλαση από τη χώρα μας έχουν ληφθεί σχετικά με αλλοδαπούς πολίτες <...> 447 άτομα που βρίσκονταν στον ομοσπονδιακό και διεθνή κατάλογο καταζητούμενων έχουν ταυτοποιηθεί» τόνισε σχετικά η εκπρόσωπος του Υπουργείου που έχει την πολιτική αρμοδιότητα της σχετικής επιχείρησης.
Σύμφωνα με τη Volk, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε δύο στάδια: από τις 19 έως τις 25 Ιουνίου και από τις 2 έως τις 8 Οκτωβρίου φέτος.
Όπως έκανε γνωστό οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας «συμμετείχαν σε αυτήν μαζί με συναδέλφους από τα κράτη μέλη του CSTO.»
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κινήθηκαν περίπου 3,6 χιλιάδες ποινικές υποθέσεις σχετικά με την οργάνωση παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, ψυχοτρόπων ουσιών και όπλων, καθώς και παράνομης μετανάστευσης και διέλευσης των κρατικών συνόρων.
Σε δύο μόλις στάδια, κατέστη δυνατό να εντοπιστούν περίπου 96.000 παραβιάσεις της μεταναστευτικής νομοθεσίας.
Μεταξύ αυτών είναι περισσότερες από 73.000 παραβιάσεις των κανόνων εισόδου, εξόδου, διέλευσης και παραμονής αλλοδαπών στη Ρωσία.
Επιπλέον, αποκαλύφθηκαν πάνω από 22.000 παραβάσεις στην εργασιακή δραστηριότητα, διευκρίνισε η Volk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης