Τελευταία Νέα
Διεθνή

H ισπανική κυβέρνηση παρασημοφόρησε τον Guterres για τον αγώνα του για τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού

H ισπανική κυβέρνηση παρασημοφόρησε τον Guterres για τον αγώνα του για τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού
«Σε όλη την πολιτική και διεθνή καριέρα του ο Antonio Guterres έλαμψε υπερασπιζόμενος τη Δημοκρατία, την πολυμέρεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα», ανέφερε η εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης
Η ισπανική κυβέρνηση παρασημοφόρησε τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Antonio Guterres, κυρίως για τον ρόλο που διαδραματίζει «για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού άμαχου πληθυσμού» εν μέσω του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Hamas στη Λωρίδα της Γάζας.
«Σε όλη την πολιτική και διεθνή καριέρα του ο Antonio Guterres έλαμψε υπερασπιζόμενος τη Δημοκρατία, την πολυμέρεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα», ανέφερε η εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης Isabel Rodriguez.
Αυτή η δέσμευσή του «είναι ιδιαίτερα προφανής (…) τις τελευταίες εβδομάδες στην κρίση της Γάζας» όπου ο γγ υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο και «τα δικαιώματα (…) του παλαιστινιακού λαού», πρόσθεσε.
Ο Guterres, πρώην επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες (2005-2015) και πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας (1995-2002) τις τελευταίες ημέρες πολλαπλασιάζει τις εκκλήσεις του για κατάπαυση του πυρός στον παλαιστινιακό θύλακα που έχει μετατραπεί, όπως είπε, «σε νεκροταφείο παιδιών».
Αν και καταδίκασε κατηγορηματικά «τις φρικτές και πρωτοφανείς τρομοκρατικές ενέργειες της Hamas στο Ισραήλ», εκτίμησε επίσης στα τέλη Οκτωβρίου ότι η σφαγή αυτή «δεν διαπράχθηκε εν κενώ».
Η δήλωση αυτή προκάλεσε την οργή του Ισραηλινού πρεσβευτή στον ΟΗΕ Gilad Erdan, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του Guterres και είπε ότι το Ισραήλ δεν θα χορηγεί στο εξής θεωρήσεις εισόδου στους εκπροσώπους του Οργανισμού τους οποίους θεωρεί «εχθρικούς» για το Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης