Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Ο ηγέτης της Hamas θα συναντηθεί με τον Erdogan

Τουρκία: Ο ηγέτης της Hamas θα συναντηθεί με τον Erdogan
Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές που επικαλούνται γαλλικά και ισραηλινά ΜΜΕ
Σχετικά Άρθρα
Με τον πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan θα συναντηθεί αντιπροσωπεία της Hamas, με επικεφαλής τον ηγέτη της οργάνωσης Ismail Haniyeh που ταξίδεψε στην Τουρκία, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές που επικαλούνται γαλλικά και ισραηλινά ΜΜΕ.
Η επίσκεψή του στην Άγκυρα ακολουθεί την επίσκεψη του ηγέτη της Χαμάς στο Ιράν, όπου συζήτησε τις επιπτώσεις του πολέμου στη Γάζα. Ο Haniyeh μίλησε με τον θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν Ali Khamenei και άλλους Ιρανούς πολιτικούς ηγέτες.
Ο ηγέτης της Hamas είχε ήδη μιλήσει με τον Erdogan για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας πριν από δύο εβδομάδες. Ο Τούρκος πρόεδρος έχει επιτεθεί εναντίον του Ισραήλ, δείχνοντας ανοιχτή υποστήριξη στη Hamas, την οποία η Άγκυρα δεν θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.
Όπως μετέδωσαν τα κρατικά ΜΜΕ του Ιράν, ο Haniyeh, ο οποίος από το 2019 μένει μεταξύ του Κατάρ και της Τουρκίας, «ενημέρωσε τον Khamenei για τις τελευταίες εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας και για τα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος στη Γάζα καθώς και για τις εξελίξεις στη Δυτική Όχθη».
Η Τεχεράνη υποστηρίζει τη Χαμάς, αλλά ισχυρίζεται ότι δεν είχε κάποιο ρόλο στην αιφνιδιαστική επίθεση της οργάνωσης στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης