Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικίνδυνη κλιμάκωση: Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πάνω από τη Βηρυτό - Hezbollah: Δεν αποκλείεται ο ολοκληρωτικός πόλεμος

Επικίνδυνη κλιμάκωση: Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πάνω από τη Βηρυτό - Hezbollah: Δεν αποκλείεται ο ολοκληρωτικός πόλεμος
Κλιμακώνεται η ένταση στην Μέση Ανατολή - Δίχως τέλος η σφαγή στη Γάζα - Ανένδοτες οι 2 πλευρές για εκεχειρία
(upd) Επικίνδυνη κλιμάκωση σημειώνεται στο μέτωπο της Μ. Ανατολής μετά τις αναφορές που δημοσιεύτηκαν από τοπικά ΜΜΕ που κάνουν λόγο για ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη που πετούν πάνω από τη Βηρυτό.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε, ότι περίπου 20 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ, πυροδοτώντας σειρήνες σε περιοχές στη Γαλιλαία και στο Γκολάν με την κατάσταση να επιδεινώνται ραγδαία το απόγευμα της Τρίτης 7/11
Όπως πρόσθεσε τα ισραηλινά στρατεύματα απαντούν με πυρά πυροβολικού προς τις πηγές εκτόξευσης των πυραύλων.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, τα λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από την πρωτεύουσα του Λιβάνου, τη Βηρυττό και άλλες περιοχές στα νότια της χώρας.

Επίσης, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου, αναφέρει ότι αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν επιδρομή στην περιοχή της Naqoura, κοντά σε θέση του λιβανικού στρατού. «Το ισραηλινό πυροβολικό βομβάρδισε την περιοχή Labouneh, τα περίχωρα της Naqoura και τα περίχωρα της Al-Dhahira και της Yarin».
Στη μεθόριο ο ισραηλινός στρατός και η φιλοϊρανική Hezbollah συγκρούονται σχεδόν καθημερινά μετά τις 7 Οκτωβρίου και την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Hamas στη Λωρίδα της Γάζας.
Η Hezbollah βάζει στο στόχαστρο κυρίως θέσεις του ισραηλινού στρατού κοντά στα σύνορα. 
Πάντως, το«πέρασμα» μαχητικών ή και μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από τη Βηρυττό έχει γίνει πολλές φορές στο παρελόν.

Υπαρχηγός Hezbollah: Ακολουθούμε τακτική αντιπερισπασμού του Ισραήλ, αλλά δεν αποκλείεται ένας ολοκληρωτικός πόλεμος

Ο υπαρχηγός της Hezbollah δήλωσε ότι η σιιτική οργάνωση σκοπεύει να ακολουθήσει τακτική αντιπερισπασμού απέναντι στο Ισραήλ, ωστόσο την ίδια στιγμή προειδοποιεί για «ολοκληρωτική αντιπαράθεση».
Ειδικότερα, το «νούμερο δύο» της Hezbollah Naim Qassem αποκάλυψε ότι η τακτική της λιβανέζικης οργάνωσης είναι να «μειώσει την πίεση στη Γάζα» με τις επιθέσεις της.
Παράλληλα, όμως, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Hezbollah, προειδοποίησε για κλιμάκωση ανάλογα με τις περιστάσεις.
Όπως τόνισε στι NBC News ο Qassem, «εάν [Ισραήλ και Αμερική] συνεχίσουν την επιθετικότητά τους με αυτόν τον τρόπο και κλιμακώσουν αυτήν την επιθετικότητα με πιο αρνητικές συνέπειες από αυτό που συμβαίνει τώρα, θα οξύνουν την κατάσταση και θα οδηγήσουν σε πλήρη αντιπαράθεση».
Σημειώνεται ότι η υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα εμπλέκεται σε συνοριακές συγκρούσεις με το Ισραήλ ήδη από τις 7 Οκτωβρίου, ωστόσο έχει δεν έχει δείξει διάθεση για εμπλοκή σε μία ευρύτερη ανάφλεξη.
Την Κυριακή (5/11), οι αξιωματούχοι της οργάνωσης ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσε ένα μπαράζ ρουκετών Grad για πρώτη φορά σε πόλη του βόρειου Ισραήλ, ως απάντηση σε ένα ισραηλινό χτύπημα σκότωσε τρία κορίτσια ηλικίας 10 έως 14 ετών.
Από την πλευρά του, ο IDF, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι τα στρατεύματά του είχαν χτυπήσει ένα όχημα που «αναγνωρίστηκε ως ύποπτο μεταφοράς τρομοκρατών» στον Λίβανο και ότι οι καταγγελίας από μεριάς Λιβάνου «εξετάζονται».
Πάντως, το«πέρασμα» μαχητικών ή και μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από τη Βηρυττό έχει γίνει πολλές φορές στο παρελόν.

Σφαγή στη Γάζα 

Με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu να απορρίπτει κάθε πρόταση για εκεχειρία και κατάπαυση πυρός, ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος έχει περικυκλώσει και βομβαρδίζει ανελέητα την πόλη της Γάζας, υποστηρίζει ότι είναι έτοιμος να εισβάλλει.
Παρά το έγκλημα και το χάος που έχουν προκαλέσει οι 35.000 τόνοι εκρηκτικών που έχουν ρίξει οι Ισραηλινοί και που έχουν οδηγήσει στον θάνατο πάνω από 10.300 ανθρώπους, εκ των οποίων τα 4.237 είναι παιδιά, Ισραηλινός υπουργός δεν απέκλεισε την ιδέα ρίψης μιας ατομικής βόμβας στη Λωρίδα της Γάζας έτσι ώστε να … σκοτωθούν όλοι.
Αν και οι δηλώσεις αυτές καταδικάστηκαν από το Ισραήλ και ο υπουργός τέθηκε εκτός κυβερνητικού σχήματος, δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να προμηθεύσουν το Ισραήλ με ... έξυπνες βόμβες.
Ο Netanyahu υποστήριξε πως είναι πολύ πιθανό μετά την εξόντωση της Hamas, το Ισραήλ να αναλάβει για ένα αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα τη διακυβέρνηση και την «συνολική ευθύνη για την ασφάλεια» στη Λωρίδα της Γάζας.
Πρόκειται για μια λύση που μάλλον θα έρθει να δημιουργήσει νέα αδιέξοδα.
Την ίδια ώρα, ένοπλη επίθεση φαίνεται πως πραγματοποιήθηκε κατά της αυτοκινητοπομπής του Παλαιστίνιου προέδρου Mahmut Abbas το μεσημέρι της Τρίτης 7/11.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε μια νέα σκιώδης ομάδα με την ονομασία "Children of Abu Jandel", τα μέλη της οποιάς φέρονται να έχουν οργανωθεί μέσα στο παλαιστινιακό κατεστημένο ασφαλείας στη Δυτική Όχθη, αναφέροντας πως είχαν δώσει προθεσμία 24 ωρών στον Abbas για αναλάβει δράση αναφορικά με την κατάσταση στη Γάζα και να λάβει μέτρα κατά του Ισραήλ.
Πάντως, η πλευρά της Παλαιστίνης διαψεύδει την παραπάνω πληροφορία που έκανε νωρίτερα τον γύρο του κόσμου,ενώ δημοσιεύθηκε και σχετικό βίντεο.  

Θρίλερ με πέντε Έλληνες εγκλωβισμένους σε μοναστήρι στη Λωρίδα της Γάζας

Πέντε Έλληνες φαίνεται να έχουν εγκλωβιστεί σε μοναστήρι στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία σφυροκοπάται αδιάκοπα από το Ισραήλ.
Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο πόσες ημέρες παραμένουν εγκλωβισμένοι στο σημείο.
Οι πέντε εγκλωβισμένοι Έλληνες, όπως μετέδωσε το Mega, απευθύνουν έκκληση για τον απεγκλωβισμό τους και ζητούν την παρέμβαση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ελπίζοντας πως σύντομα θα ανοίξει ανθρωπιστικός διάδρομος προκειμένου να απομακρυνθούν από την κόλαση της Γάζας.

Ισραηλινά ΜΜΕ: Ο ηγέτης της Hamas βρίσκεται στην Τουρκία όπου θα συναντηθεί με τον Erdogan 

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι ο επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Hamas Ισμαήλ Χανίγια έφτασε στην Τουρκία. Στην είδηση της εφημερίδας Yediot Aharonot, υποστηρίζεται ότι ο Χανίγια θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Erdogan. Η ισραηλινή εφημερίδα Hayom, επικαλούμενη το πρακτορείο ειδήσεων Maan, ανέφερε ότι ο Χανίγια, καθώς και ανώτερα στελέχη της Hamas, βρίσκονταν στην Τουρκία.
Ο Χανίγια συναντήθηκε τη Δευτέρα 6/11 στην Τεχεράνη με τον θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν. Τις προηγούμενες εβδομάδες, ο Erdogan και ο Χανίγια είχαν τηλεφωνική συνομιλία.
Στην ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας του Προέδρου σχετικά με την επικοινωνία αναφέρθηκε ότι «τονίζοντας ότι μια μόνιμη λύση στο ισραηλινο-παλαιστινιακό ζήτημα δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την ίδρυση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους εντός των συνόρων του 1967 με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, ο Πρόεδρος Erdogan δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να αγωνίζεται διεθνώς για μια μόνιμη ειρήνη».
Αν πραγματοποιηθεί η συνάντηση Χανίγια-Ερντογάν και αποδειχθούν αληθή τα δημοσιεύματα ότι ο ηγέτης της Χαμάς βρίσκεται στην Τουρκία, οι ήδη τεταμένες σχέσεις των δυο χωρών, μετά και την ανάκληση των πρέσβεων θα επιδεινωθούν περαιτέρω.
palestinian_fighter_arthro.webp

Ξεχάστε εκεχειρία όσο είναι στην εξουσία η Hamas

Τα λόγια του Ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία εκεχειρία επανέλαβε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης, Eylon Levy.
«Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός που να αφήνει τους ομήρους μας στη Γάζα και την Hamas στην εξουσία.
Ξεχάστε το.
Θα πολεμήσουμε για να εξαφανίσουμε τους δράστες της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου και να φέρουμε τους ομήρους μας στο σπίτι» ανέφερε ο Levy, τονίζοντας ότι υπήρχε εκεχειρία την οποία έσπασε η Hamas.
«Η Hamas απελεί να κάνει μια δεύτερη 7η Οκτωβρίου.
Και μια τρίτη.
Και μια τέταρτη.
Τόσες όσες χρειάζεται ώστε να εξουδετερώσει το κράτος του Ισραήλ και να δολοφονήσει κάθε παιδί, κάθε γυναίκα και κάθε άντρα σε αυτήν την χώρα.
Επομένως, δεν θα σταματήσουμε τα πυρά μέχρι να επιτύχουμε όλους τους πολεμικούς μας στόχους, έτσι ώστε η Hamas να μην μπορέσει ποτέ ξανά να βλάψει το λαό μας και να μην επαναλάβει αυτό που έκανε στις 7 Οκτωβρίου» τόνισε ο Levy.
Israel_Palestinians_52894-7.webp

Στο Ισραήλ η ευθύνη για την ασφάλεια της Γάζας

Το Ισραήλ θα αναλάβει τη «συνολική ευθύνη για την ασφάλεια» στη Λωρίδα της Γάζας επ’ αόριστον αφού τερματιστεί ο πόλεμος με την Hamas υποστήριξε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, ο οποίος μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News και ερωτηθείς για το ποιος θα αναλάβει τη διακυβέρνηση του παλαιστινιακού θύλακα μετά τον πόλεμο, είπε «αυτοί που δεν θέλουν να συνεχίσουν στον δρόμο της Hamas».
«Το Ισραήλ θα αναλάβει, επ’ αόριστον, τη συνολική ευθύνη για την ασφάλεια στον παλαιστινιακό θύλακα.
Καθώς είδαμε τι γίνεται όταν δεν την έχουμε.
Όταν δεν έχουμε την ευθύνη για την ασφάλεια, βλέπουμε την έκρηξη της τρομοκρατίας της Hamas σε κλίμακα που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε» υποστήριξε ο Netanyahu, ο οποίος απέρριψε την ιδέα κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας εάν προηγουμένως δεν έχουν αφεθεί ελεύθεροι οι όμηροι.
Πάντως, δεν απέκλεισε μικρές παύσεις στις στρατιωτικές επιχειρήσεις για να διευκολυνθεί η διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας και η αποχώρηση των αμάχων από την εμπόλεμη ζώνη.

syria-bombardismos-aeroporikh-epidromh-israhl-maxhtiko-aeroskafos-e1649538592796.jpg


Ισραήλ: Κυνηγάμε παντού την Hamas – Καταστρέφουμε σήραγγες

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες αναζητούν και καταστρέφουν σήραγγες της Hamas στη Λωρίδα της Γάζας αναφέρει ο IDF.
Σε σχετική του ανακοίνωση, έκανε γνωστό ότι πολλές σήραγγες καταστράφηκαν κοντά στην πόλη Beit Hanoun στα βορειοανατολικά της Λωρίδας της Γάζας.
«Οι στρατιώτες συνεχίζουν να ανακαλύπτουν και να καταστρέφουν σήραγγες τρομοκρατών της Hamas.
Στρατιώτες τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, ανακάλυψαν πολλές σήραγγες μέσα σε ένα κτήριο κατοικιών σε μια κατοικημένη περιοχή κοντά στο Beit Hanoun.
Οι στρατιώτες κατέστρεψαν τις σήραγγες» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ισραηλινός στρατός.
w1280-p4x3-2021-05-12T032415Z_1991877808_RC23EN9A1G55_RTRMADP_3_ISRAEL-PALESTINIANS.jpg

www.bankngnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης