Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουλευτής Hezbollah: Θα απαντήσουμε «διπλά» στις επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον αμάχων του νότιου Λιβάνου

Βουλευτής Hezbollah: Θα απαντήσουμε «διπλά» στις επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον αμάχων του νότιου Λιβάνου
Οι δηλώσεις του βουλευτή αντικατοπτρίζουν την ασταθή κατάσταση στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου
Ο βουλευτής που πρόσκειται στη Hezbollah Ali Fayyad δήλωσε σήμερα (7/11) ότι η λιβανέζικη μαχητική ομάδα θα απαντήσει «διπλά» σε οποιεσδήποτε ισραηλινές επιθέσεις εναντίον αμάχων, μετά από ένα χτύπημα του IDF που σκότωσε τρία παιδιά και τη γιαγιά τους στο νότιο Λίβανο.
Οι δηλώσεις του βουλευτή αντικατοπτρίζουν την ασταθή κατάσταση στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, εκεί όπου οι θανατηφόρες συγκρούσεις μεταξύ των ισραηλινών στρατευμάτων και των υποστηριζόμενων από το Ιράν μαχητών της Hezbollah τροφοδοτούν τους φόβους για έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο, ενώ το Ισραήλ εισβάλλει στη Λωρίδα της Γάζας.
«Η αντίσταση θα απαντήσει διπλά σε κάθε επίθεση που στοχεύει αμάχους», τόνισε σε απειλητικό τόνο Ali Fayyad στην κηδεία των τεσσάρων Λιβανέζων που σκοτώθηκαν στο νότο την Κυριακή.
«Δεν έχει δείξει ακόμη όλη την ισχύ της», είπε επίσης, αναφερόμενος στην σιίτικη οργάνωση υποστηρίζεται από το Ιράν.
Ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για πιθανά σχέδια αντεπίθεσης της Hezbollah.
Σημειώνεται πως οι λιβανέζικες αρχές δήλωσαν ότι ένα ισραηλινό χτύπημα έπληξε το αυτοκίνητο στο οποίο ταξίδευε η οικογένεια την Κυριακή (5/11).
Από την πλευρά του ο IDF, o ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι τα στρατεύματά του χρησιμοποίησαν ένα όχημα στον Λίβανο, το οποίο «προσδιορίστηκε ως ύποπτο μεταφοράς τρομοκρατών» και εξέταζε τις αναφορές ότι υπήρχαν πολίτες μέσα.
Στην κηδεία, η οικογένεια έκλαψε πάνω από τέσσερα φέρετρα ντυμένα με τις σημαίες του Λιβάνου και μιας τοπικής οργάνωσης προσκόπων.
Ένα πανό με τα τρία κορίτσια, τα οποία ήταν μεταξύ 10 και 14 ετών, ανέφεραν ότι ήταν μάρτυρες και έφεραν το έμβλημα της Hezbollah.
Η βία στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ είναι η πιο θανατηφόρα από το 2006, καθώς το Ισραήλ βομβαρδίζει την Hamas καθώς και άμαχο πληθυσμό στη Γάζα - ως απάντηση στην επίθεση της Hamas στις ισραηλινές πόλεις της 7ης Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης