Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορυφαίοι Αμερικανοί αξιωματούχοι πιέζουν το Κογκρέσο να εγκρίνει τη βοήθεια 11,8 δισ. δολ. στην Ουκρανία

Κορυφαίοι Αμερικανοί αξιωματούχοι πιέζουν το Κογκρέσο να εγκρίνει τη βοήθεια 11,8 δισ. δολ. στην Ουκρανία
Οι επικεφαλής των υπουργείων Οικονομικών, Άμυνας και Εξωτερικών κάλεσαν το Κογκρέσο να χρηματοδοτήσει τη βοήθεια προς την Ουκρανία
Κορυφαίοι Αμερικανοί αξιωματούχοι πιέζουν το Κογκρέσο να εγκρίνει τη βοήθεια για την Ουκρανία, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Οι επικεφαλής των υπουργείων Οικονομικών, Άμυνας και Εξωτερικών των ΗΠΑ κάλεσαν το Κογκρέσο να χρηματοδοτήσει τη βοήθεια προς την Ουκρανία ύψους 11,8 δισ. δολαρίων στο πλαίσιο του συμπληρωματικού αιτήματος δαπανών του προέδρου Joe Biden, σύμφωνα με επιστολή που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα.

Τι αναφέρει η επιστολή

"Αυτή η χρηματοδότηση επωφελείται από ένα πρωτοφανές επίπεδο ισχυρής εποπτείας και διαφάνειας και ενισχύεται από τη σημαντική δημοσιονομική στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, άλλους εταίρους της G7 και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο", έγραψαν οι υπουργοί, μαζί με τον διαχειριστή της USAid, στους ηγέτες του Κογκρέσου.
Τον Οκτώβριο, η κυβέρνηση Biden υπέβαλε στο Κογκρέσο αίτημα ύψους 106 δισ. δολαρίων για στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια προς το Ισραήλ και την Ουκρανία και ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα, επιμένοντας ότι οι νομοθέτες είχαν την υποχρέωση να υποστηρίξουν τους συμμάχους των ΗΠΑ που αντιστέκονται στην τυραννία και την επιθετικότητα παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης