Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεράστια πολιτική κρίση στην Πορτογαλία – Έφοδος της αστυνομίας στην πρωθυπουργική κατοικία, συνελήφθησαν αξιωματούχοι

Τεράστια πολιτική κρίση στην Πορτογαλία – Έφοδος της αστυνομίας στην πρωθυπουργική κατοικία, συνελήφθησαν αξιωματούχοι
Ερευνάται η πορτογαλική κυβέρνηση για διαφθορά
Η πορτογαλική αστυνομία εισέβαλε στην επίσημη κατοικία του πρωθυπουργού António Costa και συνέλαβε τον αρχηγό του επιτελείου του, Vítor Escária, στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά.
Εκτός από την Escária, ο προσωπικός σύμβουλος του Costa, Diogo Lacerda —ένας από τους στενότερους έμπιστους του πρωθυπουργού— και ο Nuno Mascarenhas, ο σοσιαλιστής δήμαρχος του Sines, έχουν επίσης τεθεί υπό κράτηση, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ.
Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Costa έχει υποστηρίξει με ενθουσιασμό πολυάριθμα προγράμματα εξόρυξης λιθίου σε διάφορες περιοχές της Πορτογαλίας ως μέρος της ευρύτερης προσπάθειας της ΕΕ να εξασφαλίσει κρίσιμες πρώτες ύλες, αλλά αυτά τα έργα έχουν βυθιστεί σε διαμάχες λόγω της χαμηλής ποιότητας των στοιχείων που πρόκειται να εξορυχθούν και τη δυσανάλογη περιβαλλοντική ζημία που αναμένεται από τις εργασίες.
Αμέσως μετά τις εφόδους της αστυνομίας, η κεντροδεξιά αντιπολίτευση Φιλελεύθερη Πρωτοβουλία κάλεσε τον Costa να παραιτηθεί και τη διάλυση του κοινοβουλίου εάν ο πρωθυπουργός δεν αποχωρήσει μόνος του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης