Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χωρίς σταματημό - Είσοδος στη φάση 3: Αυτά τα όπλα κατέχει η Ρωσία, ενορχηστρώνοντας τις νέες χειμερινές επιθέσεις στην Ουκρανία

Χωρίς σταματημό - Είσοδος στη φάση 3: Αυτά τα όπλα κατέχει η Ρωσία, ενορχηστρώνοντας τις νέες χειμερινές επιθέσεις στην Ουκρανία
Ο πόλεμος πλησιάζει τώρα γρήγορα στην τρίτη του χειμερινή περίοδο, φέρνοντας μαζί του πρακτικές και τακτικές προκλήσεις και στις δύο πλευρές του πεδίου μάχης
Η Ρωσία έχει μια σημαντική αποθήκη όπλων για να χρησιμοποιήσει για μια αναμενόμενη χειμερινή επίθεση στην Ουκρανία, σύμφωνα με Ουκρανό αξιωματούχο άμυνας, σε μια παραδοχή από την πλευρά του Κιέβου για την υπεροχή της αντιπάλου της.
Ο πόλεμος πλησιάζει τώρα γρήγορα στην τρίτη του χειμερινή περίοδο, φέρνοντας μαζί του πρακτικές και τακτικές προκλήσεις και στις δύο πλευρές του πεδίου μάχης.
Ο Vadym Skibitskyi, εκπρόσωπος της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας (HUR), δήλωσε, σε σχόλια που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα 6/11 ότι η Ρωσία παρήγαγε «115 πυραύλους υψηλής ακρίβειας» για να ενισχύσει το χειμερινό απόθεμα της Μόσχας μόνο τον μήνα Οκτώβριο.
Οι νεοπαραγόμενοι πύραυλοι κρουζ φέρεται να περιλαμβάνουν 40 Kh-101, 20 " Kalibrs ", 12 Iskander-K και εννέα Kh-32.
Τα όπλα λέγεται επίσης ότι περιλαμβάνουν 30 βαλλιστικούς πυραύλους Iskander-M και τέσσερις βαλλιστικούς πυραύλους "Kinzhal" ή "στιλέτο".
Σύμφωνα με την Kyiv Post, ο Skibitskyi ισχυρίστηκε σε συνέντευξη στο RBK-Ukraine ότι η συνολική ρωσική προμήθεια πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς περιλαμβάνει τα εξής:

165 βλήματα Kalibr
160 μονάδες πυραύλων Kh-101, Kh-555 και Kh-55 με κεφαλές
290 βλήματα Iskander-M και Iskander-K
80 πύραυλοι Kinzhal
Πύραυλοι 150 Kh-22/Kh-32

Ο Skibitskyi είπε ότι η Ρωσία σχεδίαζε να εξαπολύσει επίθεση στην ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας «όταν η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας φτάσει στο αποκορύφωμά της» κατά την «έναρξη του κρύου καιρού». Προέβλεψε πάντως ότι οι δυνάμεις του Putin θα ήταν «δύσκολο» να «φτάσουν στο αποτέλεσμα» για το οποίο ελπίζουν.
36c15396-8178-4f24-aaef-6e8dc86d8158.webp

«[Ο ρωσικός στρατός] περιμένει να πέσει η θερμοκρασία κάτω από το μηδέν», είπε ο Skibitskyi.
«Αυτές σίγουρα δεν θα είναι πρωτόγονες επιθέσεις όπως πέρυσι... προετοιμάζουμε επίσης και κατανοούμε πώς λειτουργούν, τι αναγνωρίζουν και, κατά συνέπεια, λαμβάνουμε μέτρα για την προστασία του ενεργειακού μας συστήματος».
Η Ρωσία εκτόξευσε πάνω από 100 πυραύλους προς την Ουκρανία τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την Ukrainska Pravda. Το πρακτορείο ισχυρίζεται ότι η Μόσχα είναι σε θέση να παράγει έως και 120 πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς το μήνα.

Κατά 7 φορές, ενισχύει η Ρωσία την παραγωγή βασικών τανκ μάχης

Η κρατική εταιρεία Rostec της Ρωσίας επταπλασίασε την παραγωγή τανκ μέσα σε ένα μόλις χρόνο, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα.
Ο Sergei Chemezov, επικεφαλής της κρατικής εταιρείας Rostec, ανακοίνωσε μια αξιοσημείωτη αύξηση στα στοιχεία παραγωγής, αποκαλύπτοντας ότι η παραγωγή δεξαμενών επταπλασιάστηκε σε ένα χρόνο.
Ταυτόχρονα, η κατασκευή ελαφρών τεθωρακισμένων οχημάτων έχει σημειώσει αύξηση κατά 4,5 φορές.
Επιπλέον, ορισμένοι τύποι πυρομαχικών έχουν δει μια εκπληκτική 60πλάσια ώθηση, όπως αποκαλύφθηκε κατά τη συνέντευξή του στο Russia-24.
Δήλωσε, «Αυξήσαμε την παραγωγή αρκετές φορές. Μόνο σε ένα χρόνο, η παραγωγή αρμάτων μάχης αυξήθηκε επτά φορές, ελαφρών τεθωρακισμένων — BMP, BMD και άλλων τεθωρακισμένων — 4,5 φορές, πυροβολικού και MLRS — 2,5 φορές, και πυρομαχικών και ορισμένων τύπων προϊόντων, 60 φορές”.
Ο Chemezov υπογράμμισε επίσης τις συνεχιζόμενες προσπάθειες εκσυγχρονισμού στη Rostec, τονίζοντας ότι ο εξοπλισμός της εταιρείας εξελίσσεται και βελτιώνεται συνεχώς.
Στα μέσα Οκτωβρίου, η Rostec παρέδωσε μια παρτίδα συγκροτημάτων Agriculture Remote Mining Engineering System (ISDM) στις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις πριν από το χρονοδιάγραμμα. Αυτό το σύστημα, που διαθέτει προγραμματιζόμενα πυρομαχικά, μπορεί να καλύψει γρήγορα μια περιοχή ισοδύναμη με πολλά γήπεδα ποδοσφαίρου μέσα σε λίγα λεπτά.
Στις 11 Οκτωβρίου, η Uralvagonzavod Research and Production Corporation, θυγατρική του ομίλου Uralvagonzavod υπό την Rostec State Corporation, προμήθευσε στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ένα φορτίο αρμάτων μάχης T-90M Proryv και T-72B3M εξοπλισμένα με ενισχυμένη προστασία.
1634003.jpg
Τότε, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας και επικεφαλής του Υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου, Denis Manturov, δήλωσε ότι αυτά τα μοντέλα έχουν μεγάλη ζήτηση, έχοντας επιδείξει εξαιρετικές επιδόσεις στον πόλεμο της Ουκρανίας.
Σε προηγούμενη δήλωση, ο Alexander Potapov, ο οποίος υπηρετεί ως Διευθύνων Σύμβουλος της Uralvagonzavod Concern (UVZ), τμήμα της Rostec, αποκάλυψε επίσης ότι αυτή τη στιγμή διερευνούν τη σκοπιμότητα της κατασκευής αρμάτων μάχης T-80BVM εξ ολοκλήρου από τη βάση.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το συγκεκριμένο εγχείρημα αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την εταιρεία, καθώς το έχουν ζητήσει ρητά και οι στρατιωτικές αρχές. 
2_1664608598.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης