Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματικές εκκλήσεις από τον ΟΗΕ για τη Γάζα - «Τραγωδία κολοσσιαίων διαστάσεων»

Δραματικές εκκλήσεις από τον ΟΗΕ για τη Γάζα -  «Τραγωδία κολοσσιαίων διαστάσεων»
Πρόκειται για αναγκαστικό εκτοπισμό και ανθρωπιστική τραγωδία κολοσσιαίων διαστάσεων
Σχετικά Άρθρα
Για «τραγωδία κολοσσιαίων διαστάσεων» κάνει λόγο η UNRWA, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα.
Γράφει χαρακτηριστικά: "Η UNRWA είναι η μόνη οργάνωση που μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν:
Εδώ και ένα μήνα, άνθρωποι σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας δεν λαμβάνουν βοήθεια, σκοτώνονται και βομβαρδίζονται έξω από τα σπίτια τους.
Καθημερινά αγωνίζονται να βρουν ψωμί και νερό.
Οι διακοπές ρεύματος αποκόπτουν τους ανθρώπους από τα αγαπημένα τους πρόσωπα και τον υπόλοιπο κόσμο.
Πρόκειται για αναγκαστικό εκτοπισμό και ανθρωπιστική τραγωδία κολοσσιαίων διαστάσεων.

Στη Μέση Ανατολή ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Την ίδια ώρα, ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Volker Turk, ξεκίνησε την Τρίτη πενθήμερη επίσκεψη στη Μέση Ανατολή για να συνομιλήσει με κυβερνητικούς αξιωματούχους και την κοινωνία των πολιτών σχετικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που λαμβάνουν χώρα εν μέσω της κλιμάκωσης του Ισραήλ στη Γάζα.
"Ήταν ένας ολόκληρος μήνας μακελειού, αδιάκοπης ταλαιπωρίας, αιματοχυσίας, καταστροφής, οργής και απόγνωσης", αναφέρει σε δήλωσή του ο Turk, σύμφωνα με το Reuters. "Οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων βρίσκονται στη ρίζα αυτής της κλιμάκωσης και τα ανθρώπινα δικαιώματα διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην εξεύρεση διεξόδου από αυτή τη δίνη του πόνου".
Ο Turk βρίσκεται στο Κάιρο την Τρίτη και θα επισκεφθεί τη Ράφα, που βρίσκεται στα σύνορα με τη Γάζα, την Τετάρτη, πριν μεταβεί στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμμάν, την Πέμπτη, σύμφωνα με το γραφείο του.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης