Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι γερμανικές εταιρείες γυρνούν την πλάτη τους στη... Γερμανία - Σε ποιες χώρες προσανατολίζονται για επενδύσεις

Οι γερμανικές εταιρείες γυρνούν την πλάτη τους στη... Γερμανία - Σε ποιες χώρες προσανατολίζονται για επενδύσεις
Τις επενδύσεις στο εξωτερικό προτιμούν οι γερμανικές εταιρείες
Σχετικά Άρθρα
Οι γερμανικές εταιρείες είναι περισσότερο πιθανό να επενδύσουν στο εξωτερικό παρά στη Γερμανία, σύμφωνα με έρευνα του Γερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου (DIHK) και των Γερμανικών Εμπορικών Επιμελητηρίων Εξωτερικού (AHK).
Ειδικότερα, το ένα τρίτο των 3.600 εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα σχεδιάζουν να επενδύσουν περισσότερο στις διεθνείς τοποθεσίες τους κατά τους επόμενους 12 μήνες, ενώ το ένα πέμπτο σκοπεύει να επενδύσει λιγότερο.
Ωστόσο, σύμφωνα με άλλη μελέτη που δημοσίευσε πρόσφατα το DIHK, οι εταιρείες στη Γερμανία είναι πιθανότερο να μειώσουν τις επενδύσεις τους στη χώρα (36%) παρά να τις αυξήσουν (24%).
«Αυτή η διαφορά μεταξύ εγχώριων και ξένων επενδύσεων δείχνει για άλλη μια φορά ότι οι εταιρείες στη Γερμανία χρειάζονται επειγόντως αξιόπιστες και ελκυστικές συνθήκες πλαισίου» δήλωσε ο επικεφαλής του DIHK για το εξωτερικό εμπόριο Volker Treier.
Οι εταιρείες σχεδιάζουν υψηλότερες επενδύσεις ιδίως στη Βόρεια Αμερική, τη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, εξαιρουμένων της Κίνας και της Ταϊβάν.
Η έρευνα δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ινδία. «Οι εταιρείες-μέλη μας είναι πολύ αισιόδοξες και έχουν μεγάλα επενδυτικά σχέδια για τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Stefan Halusa, διευθύνων σύμβουλος της AHK India.
Στην Ευρώπη και την Κίνα, από την άλλη πλευρά, οι εταιρείες ήταν πιο επιφυλακτικές, όπως έδειξε η έρευνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης