Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατέρρευσε η WeWork - Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, έως 50 δισ. οι υποχρεώσεις

tags :
Κατέρρευσε η WeWork - Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, έως 50 δισ. οι υποχρεώσεις
Η αίτηση πτώχευσης περιορίζεται στις τοποθεσίες της WeWork στις ΗΠΑ και τον Καναδά
Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η εταιρεία κοινής χρήσης γραφείων WeWork στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Νιου Τζέρσεϊ, λέγοντας ότι είχε συνάψει συμφωνίες με τη συντριπτική πλειονότητα των κατόχων εξασφαλισμένων τίτλων της και ότι σκόπευε να περιορίσει τις «μη λειτουργικές» μισθώσεις.
Η αίτηση πτώχευσης περιορίζεται στις τοποθεσίες της WeWork στις ΗΠΑ και τον Καναδά, ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο τύπου.
Η εταιρεία ανέφερε υποχρεώσεις που κυμαίνονται από 10 έως 50 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με μια αίτηση πτώχευσης.
«Είμαι βαθιά ευγνώμων για την υποστήριξη των χρηματοοικονομικών μας ενδιαφερομένων καθώς εργαζόμαστε μαζί για να ενισχύσουμε τη κεφαλαιακή μας δομή και να επιταχύνουμε αυτή τη διαδικασία μέσω της Συμφωνίας Υποστήριξης Αναδιάρθρωσης», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της WeWork, David Tolley σε δελτίο τύπου.
«Παραμένουμε δεσμευμένοι να επενδύσουμε στα προϊόντα, τις υπηρεσίες μας και την παγκόσμιας κλάσης ομάδα εργαζομένων μας για να υποστηρίξουμε την κοινότητά μας.
Το WeWork έχει υποστεί μια από τις πιο θεαματικές εταιρικές καταρρεύσεις στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια.
Με αποτίμηση το 2019 στα 47 δισεκατομμύρια δολάρια, η εταιρεία προσπάθησε και απέτυχε να εισέλθει στο χρηματιστήριο πριν από πέντε χρόνια.
Η πανδημία προκάλεσε περαιτέρω προβλήματα καθώς πολλές εταιρείες τερμάτισαν ξαφνικά τις μισθώσεις τους και η οικονομική ύφεση που ακολούθησε οδήγησε ακόμη περισσότερους πελάτες να κλείσουν τις πόρτες τους.
Το WeWork έκανε το ντεμπούτο του μέσω μιας εταιρείας εξαγοράς ειδικού σκοπού το 2021, αλλά έκτοτε έχει χάσει περίπου το 98% της αξίας του.
Η εταιρεία στα μέσα Αυγούστου ανακοίνωσε μια αντίστροφη διάσπαση (reverse split) μετοχών 1 προς 40 για να επαναφέρει τις μετοχές της να διαπραγματεύονται πάνω από το 1 δολάριο, μια απαίτηση για τη διατήρηση της εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Οι μετοχές της WeWork είχαν υποχωρήσει σε χαμηλό περίπου 10 σεντς και διαπραγματεύονταν στα 83 σεντ περίπου πριν σταματήσει η μετοχή τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023.
Μόλις τον Σεπτέμβριο, η εταιρεία δήλωσε ότι επαναδιαπραγματευόταν ενεργά τις μισθώσεις και ότι ήταν «εδώ για να μείνει».
Η εταιρεία είχε σχεδόν 16 δισεκατομμύρια δολάρια σε μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις μίσθωσης, σύμφωνα με τις καταθέσεις τίτλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης