Τελευταία Νέα
Διεθνή

OpenAI: Λανσάρει τα πρώτα προσαρμοσμένα bots τεχνητής νοημοσύνης

OpenAI: Λανσάρει τα πρώτα προσαρμοσμένα bots τεχνητής νοημοσύνης
Ο CEO της OpenAI Sam Altman μοιράστηκε τις σχετικές εξελίξεις στο πρώτο συνέδριο προγραμματιστών του εργαστηρίου τεχνητής νοημοσύνης
Η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης OpenAI δήλωσε τη Δευτέρα (6/11) ότι θα επιτρέψει στους χρήστες του ChatGPT να δημιουργήσουν προσαρμοσμένα bots AI που ονομάζονται GPT για να πραγματοποιούν συγκεκριμένες εργασίες, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι έχει μειώσει το κόστος σε πιο ισχυρά μοντέλα για προγραμματιστές.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI Sam Altman μοιράστηκε τις σχετικές εξελίξεις στο πρώτο συνέδριο προγραμματιστών του εργαστηρίου τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο προσέλκυσε 900 προγραμματιστές από όλο τον κόσμο και σηματοδότησε την τελευταία προσπάθεια της εταιρείας να επωφεληθεί από τη δημοτικότητα του ChatGPT, προσφέροντας τόσο στους προγραμματιστές όσο και στους μέσους χρήστες κίνητρα για να αναπτύξουν τις ιδέες τους στο «οικοσύστημα» της εταιρείας.
Το ChatGPT, που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2022, έχει πλέον 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες την εβδομάδα, είπε ο Altman.
Πλέον, το OpenAI εγκαινιάζει ένα marketplace για GPT, με προσαρμοσμένα bots που θα μπορούν να κάνουν κράτηση πτήσεων και να εκτελούν άλλες εργασίες, οι οπίες δεν θα χρειάζονται στενή ανθρώπινη επίβλεψη, παρά μόνο τις σχετικές, αρχικές εντολές.
Ακολούθως, θα κυκλοφορήσει ένα κατάστημα για «GPT» αργότερα αυτόν τον μήνα, όπου οι χρήστες θα μπορούν να μοιράζονται τα GPT τους και να κερδίζουν χρήματα με βάση τον αριθμό των ενεργών χρηστών του εκάστοτε bot.
Ουσιαστικά πρόκειται για την τελευταία προσπάθεια -σε μία σειρά άλλων αποτυχημένων κινήσεων της εταιρείας- να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα με πρόσθετα ChatGPTs.
«Τελικά, απλά θα ζητήσετε από τον υπολογιστή ό,τι χρειάζεστε και θα κάνει όλες αυτές τις εργασίες για εσάς», είπε ο Altman στην κεντρική ομιλία του στην εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο.
«Πιστεύουμε πραγματικά ότι η σταδιακή επαναληπτική ανάπτυξη είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των προκλήσεων ασφάλειας της τεχνητής νοημοσύνης. Πιστεύουμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κινηθούμε προσεκτικά προς αυτό το μέλλον των προσαρμοσμένων φορέων τεχνητής νοημοσύνης» συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης