Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Ο Zelensky έπαυσε τον Διοικητή της 128ης Ταξιαρχίας που χτυπήθηκε στη Zaporizhia

Ουκρανία: Ο Zelensky έπαυσε τον Διοικητή της 128ης Ταξιαρχίας που χτυπήθηκε στη Zaporizhia
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας γνωστοποίησε  πως πραγματοποίησε συνάντηση στο αρχηγείο του Ανώτατου Διοικητή, κατά την οποία συζητήθηκαν οι συνθήκες του χτυπήματος
Ο διοικητής της 128ης ταξιαρχίας ορεινής επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχει αποπεμφθεί εν αναμονή της έρευνας για τις συνθήκες της επίθεσης κατά του στρατού κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης του ουκρανικού στρατού στη Zaporizhia.
H είδηση ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Ο διοικητής της ταξιαρχίας έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα για τη διάρκεια της έρευνας. Η όλη κατάσταση διευθετείται λεπτό προς λεπτό», τόνισε πιο συγκεκριμένα ο Zelensky σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι του στο Telegram.
Μάλιστα, ο Ουκρανός πρόεδρος έκανε γνωστό ότι πραγματοποίησε συνάντηση στο αρχηγείο του Ανώτατου Διοικητή, κατά την οποία συζητήθηκαν οι συνθήκες της επίθεσης στην ταξιαρχία.
Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν ο υπουργός Άμυνας Rustem Umerov και ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας Vasily Malyuk.
«Συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες - τι έχει ήδη διαπιστωθεί για τις συνθήκες της τραγωδίας, οι εντολές της οποίας δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να συμβεί η τραγωδία», σημείωσε ο Zelensky, προσθέτοντας ότι κανείς δεν θα διαφύγει των ευθυνών του.
Νωρίτερα τη Δευτέρα (6/11), δημοσίευμα σε ουκρανικό μέσο -που επικαλέστηκε πηγές εντός της Ταξιαρχίας-, μετέδωσε πως ο διοικητής Dmitry Lysyuk παρέμεινε ζωντανός επειδή άργησε στην τελετή απονομής των στρατιωτικών βραβείων και έφτασε λίγα λεπτά μετά το χτύπημα.
Σύμφωνα με την πηγή, η τελετή απονομής ήταν προγραμματισμένη για τις 09:00 τοπική ώρα (10:00 ώρα Μόσχας) στις 3 Νοεμβρίου.
Ωστόσο, αναβλήθηκε για μισή ώρα, οπότε οι στρατιωτικοί είχαν ήδη παραταχθεί και περίμεναν τον διοικητή.
Ωστόσο, περίπου στις 10:10 (11:10) ο στρατός χτυπήθηκε.
Κυριολεκτικά δύο λεπτά μετά, έφτασε ο διοικητής, ανέφερε η πηγή.
Σύμφωνα με τα κανάλια Telegram, το χτύπημα πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης τελετουργικών σχηματισμών στρατιωτικού προσωπικού στο τμήμα της περιοχής της Zaporizhia που ελέγχεται από το Κίεβο - σε σχετική εγγύτητα με τη γραμμή επαφής μάχης.
Σε επίσημο επίπεδο, οι ουκρανικές αρχές δεν ανέφεραν απώλειες, αλλά ο βουλευτής της Verkhovna Rada, Aleksey Kucherenko, δήλωσε ότι 28 στρατιώτες σκοτώθηκαν και 53 τραυματίστηκαν.
Από τη μεριά της 128η ταξιαρχία επιβεβαίωσε τον θάνατο 19 στρατιωτών της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης