Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραιτήθηκε η ΥΠΕΞ του Περού: Σφοδρές αντιδράσεις λόγω ταξιδιού της πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Παραιτήθηκε η ΥΠΕΞ του Περού: Σφοδρές αντιδράσεις λόγω ταξιδιού της πρωθυπουργού στις ΗΠΑ
H Gervasi αντιμετώπιζε πίεση λόγω μιας αποτυχημένης προσπάθειας να κανονίσει μια επίσημη συνάντηση μεταξύ της Boluarte και του προέδρου Joe Biden
Η υπουργός Εξωτερικών του Περού, Ana Cecilia Gervasi, παραιτήθηκε τη Δευτέρα (6/11) μετά από λιγότερο από ένα χρόνο στην ανώτατη διπλωματική θέση, εν μέσω επικρίσεων για το ταξίδι της προέδρου Dina Boluarte την περασμένη εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το θέμα.
Στην επιστολή παραίτησής της, που επικαλείται το Reuters, η Gervasi είπε ότι είχε ολοκληρώσει την εντολή που της είχε ανατεθεί τον Δεκέμβριο του 2022 μετά τη σύλληψη του πρώην προέδρου Pedro Castillo, αφού ο τελευταίος προσπάθησε να διαλύσει το Κογκρέσο.
Η Gervasi δεν έκανε αναφορά στο ταξίδι της Boluarte στις ΗΠΑ, ωστόσο, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι αντιμετώπιζε πίεση λόγω μιας αποτυχημένης προσπάθειας να κανονίσει μια επίσημη συνάντηση μεταξύ της Boluarte και του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden.
Η Boluarte διανύει 11 ταραχώδεις μήνες στην εξουσία, εν μέσω κοινωνικών διαμαρτυριών και αλλά και μίας παρακμάζουσας οικονομίας σε ύφεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης