Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντισυνταγματάρχης του IDF: Τα τούνελ έχουν γίνει ο τάφος των μελών της Hamas

Αντισυνταγματάρχης του IDF: Τα τούνελ έχουν γίνει ο τάφος των μελών της Hamas
O ισραηλινός αντισυνταγματάρχης, μίλησε για τα νοσοκομεία, που τα χαρακτήρισε κρησφύγετα της Hamas
Στέλεχος του Ισραηλινού στρατού μίλησε αποκλειστικά στην ΕΡΤ και σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν.
Κύριος στόχος, όπως είπε, είναι η απελευθέρωση των ομήρων και η καταστροφή των τούνελ.
Ακόμα ανέφερε ότι «όσο περνούν οι μέρες οι μαχητές της Hamas θα ξεμένουν από τρόφιμα, από οπλισμό και οξυγόνο, θα αναγκαστούν να βγουν προς τα έξω και εκεί θα βρισκόμαστε εμείς.
Γνωρίζουμε πού είναι τα τούνελ» είπε στον απεσταλμένο της ελληνικής κρατικής τηλεόρασης στο Ισραήλ.
Επίσης, ο ισραηλινός αντισυνταγματάρχης, μίλησε για τα νοσοκομεία, που τα χαρακτήρισε κρησφύγετα της Hamas που βάλλουν κατά στόχων του Ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα Γάζας αλλά και για τον άμαχο πληθυσμό, που όπως είπε είναι θύματα της οργάνωσης και δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη Γάζα.
Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant ενέκρινε πρόσθετα στρατιωτικά σχέδια που αφορούν τη χερσαία επιχείρηση του IDF στη Λωρίδα της Γάζας.
Σύμφωνα με το γραφείο του ο Gallant είπε ότι οι επιχειρήσεις του IDF την Κυριακή ήταν «πολύ εντυπωσιακές».
«Ο συνδυασμός μεταξύ της Πολεμικής Αεροπορίας και των χερσαίων δυνάμεων κλονίζει τη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο υπουργός.
Μάλιστα επέκρινε τους διοικητές της Hamas λέγοντας ότι «μερικοί από αυτούς σκοτωθήκαν πριν από μια ή δύο μέρες και αντικαταστάθηκαν από άλλους, που επίσης εξοντώθηκαν.
Ο Gallant λέει ότι ο ηγέτης της Hamas Yahya Sinwar «κρύβεται στο καταφύγιο του και αφήνει τους διοικητές του πεδίου να πεθάνουν. Ενώ, οι διοικητές οι δικοί μας πηγαίνουν στο μέτωπο με τους στρατιώτες τους ως ηγέτες και οδηγούν στην επιτυχία τον στρατό μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης