Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργισμένη απάντηση από τον ΥΠΕΞ του Ισραήλ στον γ.γ. του ΟΗΕ: «Ντροπή σου, Antonio Guterres!»

Οργισμένη απάντηση από τον ΥΠΕΞ του Ισραήλ στον γ.γ. του ΟΗΕ: «Ντροπή σου, Antonio Guterres!»
Νέο επεισόδιο στις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ του Ισραήλ και των αξιωματούχων των Ηνωμένων Εθνών
Σχετικά Άρθρα
Ο κορυφαίος διπλωμάτης του Ισραήλ Eli Cohen καταφέρθηκε και πάλι με οξείς χαρακτηρισμούς κατά του γγ του ΟΗΕ Antonio Guterres, αυτή τη φορά μετά την τελευταία έκκληση του αρχηγού του ΟΗΕ για ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους στη Γάζα.
Σε προγενεστερο χρόνο ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ είχε ζητήσει την παραίτηση του Guterres, αφού ο γενικός γραμματέας επεσήμανε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στα τέλη Οκτωβρίου ότι οι επιθέσεις της Hamas της 7ης Οκτωβρίου «δεν έγιναν εν κενώ».
Μετά τα τελευταία σχόλια του Guterres νωρίτερα σήμερα, στα οποία προειδοποιούσε ότι η Γάζα γίνεται «νεκροταφείο για τα παιδιά» και ζητούσε εκ νέου κατάπαυση του πυρός, ο Cohen απάντησε: «Guterres, ντροπή σου!».



«Πάνω από 30 παιδιά, μεταξύ των οποίων ένα μωρό 9 μηνών, νήπια και παιδιά που είδαν τους γονείς τους να δολοφονούνται μπροστά στα μάτια τους κρατούνται παρά τη θέλησή τους στη Γάζα!» έγραψε στο X (πρώην Twitter) ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ.
«Το πρόβλημα στη Γάζα είναι η Hamas, όχι οι δραστηριότητες του Ισραήλ για την εξάλειψή της!» κατέληξε με νόημα στην σχετική του ανάρτηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης