Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του ο Gennady Chestyakov, βοηθός του Zaluzhny

Ουκρανία: Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του ο Gennady Chestyakov, βοηθός του Zaluzhny
Σύμφωνα με το ουκρανικό Υπουργείο Εσωτρικών, ο 39χρονος στρατιωτικός πέθανε στο σπίτι του από απρόσεκτο χειρισμό πυρομαχικών
Ο βοηθός του γενικού διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny, Gennady Chestyakov πέθανε από έκρηξη χειροβομβίδας στο σπίτι του κοντά στο Κίεβο, όπως μετέδωσε το Strana.ua.
Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Zaluzhny των στο κανάλι του στο Telegram.
«Στο χωριό Χαϊκί, ένας 39χρονος στρατιωτικός πέθανε στο σπίτι του από απρόσεκτο χειρισμό πυρομαχικών. Ο 13χρονος γιος του τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύτηκε», ανέφερε επιβεβαιώνοντας την είδηση η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας Maryana Reva.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αποθανών εργαζόταν ως βοηθός του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Η σύζυγος και η κόρη του στρατιώτη φέρεται να βρίσκονταν επίσης στο σπίτι την ώρα της έκρηξης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν τραυματίστηκε καμία από τις δύο.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, σε ένα άρθρο για τον Economist, ο Zaluzhny επέκρινε δημόσια τον πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky.
Είχε εκφράσει δημόσια την άποψη ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είχαν φτάσει σε αδιέξοδο και παραδέχτηκε ότι δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στον εντυπωσιακό ρυθμό προέλασης των στρατευμάτων που ανέμενε από την Ουκρανία η Δύση.
Aκολούθως, ο Zelensky, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα von der Leyen, εξέφρασε τη διαφωνία του με τη θέση του γενικού διοικητή, σημειώνοντας ότι «δεν πρόκειται για αδιέξοδο».
Με τη σειρά του, η αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, Igor Zhovkva, τόνισε ότι ο Zaluzhny δεν έπρεπε να έχει μιλήσει στα δυτικά μέσα ενημέρωσης για την κατάσταση των πραγμάτων στο μέτωπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης