Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guterres (γ.γ. ΟΗΕ): Η Γάζα μετατρέπεται σε νεκροταφείο για παιδιά

Guterres (γ.γ. ΟΗΕ): Η Γάζα μετατρέπεται σε νεκροταφείο για παιδιά
Πλην των απωλειών στον παιδικό πληθυσμό, ο γγ του ΟΗΕ αναφέρθηκε και στους σκοτωμένους δημοσιογράφους, ενώ έκανε ειδική μνεία στους εργαζόμενους του ΟΗΕ στην Γάζα
Ο επικεφαλής του ΟΗΕ Antonio Guterres δήλωσε σε καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου στους ότι η Γάζα «γίνεται νεκροταφείο για τα παιδιά».
«Εκατοντάδες κορίτσια και αγόρια φέρεται να σκοτώνονται και να τραυματίζονται καθημερινά», τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας τις συνέπειες των ισραηλινών βομβαρδισμών.
«Περισσότεροι δημοσιογράφοι φέρεται να έχουν σκοτωθεί σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων από ό,τι σε οποιαδήποτε σύγκρουση σε τουλάχιστον τρεις δεκαετίες» πρόσθεσε ο επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών.
Ενώ αναφερόμενος στις απώλειες του προσωπικού του ΟΗΕ, λόγω της ανάφλεξης στη Γάζα υπογράμμισε πως «περισσότεροι εργαζόμενοι στον ανθρωπισμό των Ηνωμένων Εθνών έχουν σκοτωθεί από οποιαδήποτε άλλη συγκρίσιμη περίοδο στην ιστορία του οργανισμού μας».
«Συμπάσχω με της οικογένεια του ΟΗΕ στο πένθος 89 συναδέλφων μας της UNRWA που σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί από αυτούς μαζί με μέλη της οικογένειάς τους», πρόσθεσε ο Guterres.


«Πρόκειται για δασκάλους, διευθυντές σχολείων, γιατρούς, μηχανικούς, φύλακες, βοηθητικό προσωπικό και μια νεαρή γυναίκα που ονομάζεται Mai. Η Mai δεν άφησε τη μυϊκή δυστροφία ή το αναπηρικό καροτσάκι της να περιορίσει τα όνειρά της. Ήταν κορυφαία μαθήτρια, έγινε προγραμματίστρια λογισμικού και αφιέρωσε τις δεξιότητές της στην εργασία στην τεχνολογία πληροφοριών για την UNRWA» συμπλήρωσε, με μία ειδική μνεία στην υπάλληλο της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών στη Γάζα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης