Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έρευνα για διαφθορά σε βάρος πρώην υπουργού για τα ελαττωματικά αλεξίσφαιρα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έρευνα για διαφθορά σε βάρος πρώην υπουργού για τα ελαττωματικά αλεξίσφαιρα
Σύμφωνα με την εισαγγελία, ένας πρώην υφυπουργός Άμυνας και ένας συνεργάτης του φέρονται ότι καταχράστηκαν δημόσιους πόρους
Η γενική εισαγγελία της Ουκρανίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα 6/11 ότι ενημέρωσε επισήμως δύο πρώην υψηλόβαθμους αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας ότι διενεργείται έρευνα σε βάρος τους για κατάχρηση πολλών εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο αγοράς αλεξίσφαιρων γιλέκων κακής ποιότητας.
Πρόκειται για άλλη μια υπόθεση διαφθοράς που έρχεται στο φως στην Ουκρανία, μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα.
Σύμφωνα με την εισαγγελία, ένας πρώην υφυπουργός Άμυνας και ένας συνεργάτης του φέρονται ότι καταχράστηκαν δημόσιους πόρους. Οι δύο άνδρες, τα ονόματα των οποίων δεν αποκαλύφθηκαν, παρήγγειλαν από το εξωτερικό «εξοπλισμό ατομικής προστασίας» κακής ποιότητας και τον προπλήρωσαν χωρίς να τηρηθεί «η διαδικασία ελέγχου της ποιότητας», ανέφερε στις αρχές Οκτωβρίου το Κρατικό Γραφείο Ερευνών, έργο του οποίου είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς.
«Κατά συνέπεια, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις παρέλαβαν αλεξίσφαιρα γιλέκα κακής ποιότητας που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη μάχη χωρίς να τεθούν σε κίνδυνο ζωές», πρόσθεσε το Γραφείο.
Οι δύο άνδρες έχουν τεθεί υπό κράτηση για κατάχρηση 6 εκατ. ευρώ και κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε κάθειρξη 12 ετών.
Σύμφωνα με το Κρατικό Γραφείο Ερευνών, η κατάχρηση αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης υπόθεσης, συνολικού ύψους 36 εκατ. ευρώ, που αφορά συμβάσεις για πώληση πυρομαχικών κακής ποιότητας στον ουκρανικό στρατό.
Μετά τη ρωσική εισβολή, τον Φεβρουάριο του 2022, αποκαλύφθηκαν πολλές υποθέσεις διαφθοράς στην Ουκρανία και ο υπουργός Άμυνας Reznikov αναγκάστηκε να παραιτηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης