Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεκίνησε η αποδόμηση του κωμικού Zelensky από την Δύση - Οι Αμερικανοί θα του ρίξουν την ευθύνη της ντροπιαστικής ήττας

Ξεκίνησε η αποδόμηση του κωμικού Zelensky από την Δύση - Οι Αμερικανοί θα του ρίξουν την ευθύνη της ντροπιαστικής ήττας
Οι αμερικανοί ενορχηστρώνουν την αποδόμηση Zelensky
Ο Zelensky ο διεφθαρμένος Πρόεδρος της Ουκρανίας θα κληθεί να αντιμετωπίσει δύο τραγικές επιλογές…
Η Δύση αναγκάζει αργά και σταθερά την Ουκρανία σε ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία.
Το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι NBC News μετέδωσε πρόσφατα επικαλούμενο διάφορες πηγές από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ότι η Δύση και η Ουκρανία συζητούν τι θα θυσιάσει ο Zelensky για να καταλήξει σε ειρήνη με τους ρώσους…
Ας θυμηθούμε το χρονολόγιο των τελευταίων ημερών.

Το περιοδικό Time δημοσίευσε αρνητικά σχόλια για τον αρχηγό του καθεστώτος του Κιέβου, Zelensky, συνοδευόμενο από ένα προσβλητικό εξώφυλλο.
Ακολούθησε αμέσως στο περιοδικό The Economist συνέντευξη και άρθρο του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Στρατηγού Valery Zaluzhny, που είχε μεγάλη επίδραση στην Δύση.
Είναι πολύ σημαντικό ότι για πρώτη φορά το γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας είχε ανοικτή αντιπαράθεση με τον στρατηγό, η οποία μέχρι πρότινος θα ήταν αδιανόητη… φαινόταν απίστευτη.
Στο τέλος ήρθε η αποκάλυψη του NBC News, ότι η Δύση και η Ουκρανία συζητούν τι θα θυσιάσουν για να πετύχουν ειρήνη με τους Ρώσους που αυτό σημαίνει ότι η Δύση θα αναγνωρίσει ότι κέρδισε η Ρωσία και ηττήθηκε η Ουκρανία…

Ο Zelensky είναι εμφανώς μπερδεμένος...

Και αυτό δεν είναι υπερβολή, αφού ο ίδιος παραδέχτηκε ανοιχτά ότι όλα αυτά ήταν έκπληξη απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τα αποτελέσματα συνάντησης στο Κίεβο με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen Ο Zelensky επανέλαβε πολλές φορές μέσα σε ένα λεπτό: «Δεν ξέρω ποιος το δημοσιεύει αυτό», «Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό», «με εκπλήσσει αυτό», «δεν ξέρω σε τι αποσκοπεί αυτό» και ούτω καθεξής.
Ναι, με την απάντησή του προσπάθησε να διαψεύσει το NBC για την επιβολή της ειρήνης, αλλά όλα κατέληξαν στις λέξεις «δεν ξέρω».
Ο Zelensky ξέρει πολύ καλά και τα τρία μεγάλα μέσα ενημέρωσης…
Τους έχει δώσει συνεντεύξεις περισσότερες από μία φορές και έχει εμφανιστεί στα εξώφυλλά τους.
Αλλά η έκπληξή του δείχνει ο κωμικός του Κιέβου, είναι σκόπιμη ο Zelensky άρχισε να καταλαβαίνει πως λειτουργεί ο κόσμος…

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ο Zelensky έχει συνηθίσει το γεγονός ότι η δυτική προπαγάνδα τον επαινεί, τον προσομοιάζει με τον Τσόρτσιλ, πολλά κομπλιμέντα και του εφευρίσκει ακόμη και φράσεις που τονίζουν τον ηρωισμό του.
Και ξαφνικά διαβάζει δημοσιεύματα ότι ο Ουκρανός βασιλιάς αποδείχθηκε γυμνός!

Και ποιος τα γράφει!
Ο Simon Shuster, ο οποίος έγραψε το σκανδαλώδες άρθρο στο Time, δεν είναι απλώς ένας εμβληματικός εργαζόμενος του περιοδικού, είναι επίσης ο συγγραφέας ενός βιβλίου που εξυμνεί τον Zelensky και την οικογένεια του Ουκρανού προέδρου. Συγκεκριμένα, του απονεμήθηκε πέρυσι το παράσημο «για την εκλαΐκευση του ουκρανικού κράτους».
Δεν είναι τυχαίο ότι ο επικεφαλής του προεδρικού γραφείου, Andriy Yermak, ήταν τόσο συνηθισμένος στο να γράφει ο Shuster υλικό που εξυμνούσε τον Zelensky που όταν το άρθρο εμφανίστηκε στο Time, χωρίς καν να το διαβάσει, συνέστησε αμέσως να το διαβάσουν όλοι, αποκαλώντας το «πολύ σημαντική ανάλυση». Φυσικά, λίγα λεπτά αργότερα (προφανώς μετά την ανάγνωση του άρθρου), ο Andriy Yermak αφαίρεσε αθόρυβα τη σύστασή του.
Μετά από αυτό, άρχισαν να κατηγορούν τον Shuster έως τώρα αυλικός κήρυξ της οικογένειας Zelensky… σχεδόν ως «πράκτορα του Κρεμλίνου» και με μακροπρόθεσμο φιλορωσικό υπόβαθρο.

Ο Zelensky μαθαίνει πως λειτουργεί ως κόσμος

O Zelensky μπορεί να μην ξέρει πώς λειτουργεί ο δυτικός «κόσμος που βασίζεται σε κανόνες», αλλά ως πρώην επαγγελματίας κωμικός, καταλαβαίνει αρκετά καλά τις δημόσιες σχέσεις.
Και όταν τα κύρια δυτικά μέσα ενημέρωσης χτύπησαν τον έως πρότινος «Ουκρανό Τσόρτσιλ», είχε ξεκάθαρη κατανόηση του συντονισμού της επίθεσης.
Αυτό, παρεμπιπτόντως, αποδεικνύεται από ένα άλλο περίεργο γεγονός:
Ταυτόχρονα με την κυκλοφορία των έντυπων εκδόσεων του Time και του Economist, η βρετανική εφημερίδα The Times δημοσίευσε εκ νέου το άρθρο του Simon Shuster.
Είναι προφανές ότι υπάρχει συντονισμένο σχέδιο από την Δύση αποδόμησης του Zelensky εξ ου και η έκπληξη του Zelensky:
«Δεν ξέρω ποιος το κάνει αυτό».
Είναι σαν να μην συνειδητοποιεί πού βρίσκεται το μοναδικό «κέντρο ελέγχου», το οποίο μπορεί ταυτόχρονα να επηρεάσει δημοσιεύσεις που είναι τόσο εμβληματικές για τον δυτικό κόσμο! Σίγουρα όχι η Ρωσία…

Οι αμερικανοί ενορχηστρώνουν την αποδόμηση Zelensky

Δηλαδή, δεν υπάρχει αμφιβολία ακόμη και στο Κίεβο: η Ουάσιγκτον έδωσε το πράσινο φως για τη διαρροή κατά του Zelensky, οι ΗΠΑ συντόνισαν όλα αυτά τα αρνητικά δημοσιεύματα.
Από όλες τις πλευρές το ξεκαθαρίζουν ήδη στον Zelensky: έχει κουραστεί η Δύση, δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα που του ανατέθηκαν στο μέτωπο εναντίον της Ρωσίας και δεν ταιριάζει πλέον στους νέους σχεδιασμούς της Δύσης…
Μάλιστα, προς το παρόν του προτείνουν να φύγει με καλούς όρους, οργανώνοντας fake εκλογές, κατά τις οποίες θα είναι δυνατή η αντικατάστασή του με μια πιο κατάλληλη φιγούρα.

Λοιπόν, τι γίνεται αν ο κωμικός δεν συμφωνεί;
Λοιπόν, οι ΗΠΑ έχουν μεγάλη εμπειρία σε αυτά τα θέματα…
Τις προάλλες, γιορτάστηκε μια σημαντική επέτειος: πριν από 60 χρόνια, οι στρατηγοί του Νοτίου Βιετνάμ (βρωμοδουλειές), υπό την αυστηρή ηγεσία του Λευκού Οίκου, ανέτρεψαν και πυροβόλησαν τον δικτάτορά τους Ngo Dinh Diem.
Αλλά λίγα χρόνια νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τον αποκάλεσε «τον Ασιάτη Ουίνστον Τσόρτσιλ» (κάτι μας θυμίζει, έτσι δεν είναι;).
Οπότε ο Zelensky έχει κάτι να ανησυχεί και κάτι να φοβάται.

Στην πραγματικότητα, τα αφεντικά του οι Αμερικανοί του αφήνουν μια επιλογή μεταξύ κακών και πολύ κακών επιλογών.
Μόλις αρχίσει να το συνειδητοποιεί, θα έχει ελάχιστο χρόνο για να πάρει μια μεγάλη απόφαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης