Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σλοβακία δεν θα εμποδίσει τις εξαγωγές όπλων στην Ουκρανία από ιδιωτικές εταιρίες

Η Σλοβακία δεν θα εμποδίσει τις εξαγωγές όπλων στην Ουκρανία από ιδιωτικές εταιρίες
Ο Robert Fico διεξήγαγε εκστρατεία πριν από τις νικηφόρες εκλογές του Σεπτεμβρίου επικρίνοντας τη δυτική υποστήριξη προς την Ουκρανία
Ο νέος πρωθυπουργός της Σλοβακίας Robert Fico, ο οποίος έχει δεσμευτεί να σταματήσει τη στρατιωτική βοήθεια της χώρας προς τη γειτονική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ότι δεν προτίθεται να εμποδίσει τις εξαγωγές ιδιωτικών αμυντικών εταιρειών.
Στη Σλοβακία, μέλος του ΝΑΤΟ, υπάρχουν κατασκευαστές πυρομαχικών πυροβολικού καθώς και βαρέων στρατιωτικών οχημάτων, όπως οβιδοβόλα, ορισμένα από τα οποία έχουν αποσταλεί στην Ουκρανία.
Ο Robert Fico διεξήγαγε εκστρατεία πριν από τις νικηφόρες εκλογές του Σεπτεμβρίου επικρίνοντας τη δυτική υποστήριξη προς την Ουκρανία, τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον Guardian, επανέλαβε σήμερα ότι η χώρα θα σταματήσει κάθε αποστολή από τις αποθήκες του στρατού για να βοηθήσει την Ουκρανία να καταπολεμήσει τη ρωσική επιθετικότητα, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επηρεαστούν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις.
"Έχουμε επικοινωνήσει πολύ ξεκάθαρα και θέλω να επικοινωνήσω - μιλάμε για όπλα, για πυρομαχικά από τις αποθήκες του σλοβακικού στρατού, για κρατικό υλικό", δήλωσε ο Fico.
"Όταν κάποια εταιρεία θέλει να κατασκευάσει όπλα και να τα στείλει κάπου, κανείς δεν πρόκειται να το εμποδίσει αυτό".
Ο Fico δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα προβεί σε απογραφή των αποθεμάτων εξοπλισμού και πυρομαχικών της Σλοβακίας και θα δώσει προτεραιότητα στην αναπλήρωσή τους.
Είπε ότι η ενίσχυση της αεράμυνας της νατοϊκής χώρας αποτελεί άλλη μια προτεραιότητα.
Η προηγούμενη κεντροδεξιά κυβέρνηση της χώρας υποστήριξε σταθερά την Ουκρανία και προμήθευσε στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων οχημάτων μάχης, καθώς και ένα σύστημα αεράμυνας S-300 και αεροσκάφη MiG-29.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης