Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος 1,5% στο πετρέλαιο - Σαουδική Αραβία και Ρωσία εμμένουν στις μειώσεις προσφοράς

Άνοδος 1,5% στο πετρέλαιο - Σαουδική Αραβία και Ρωσία εμμένουν στις μειώσεις προσφοράς
Το πετρέλαιο ανακάμπτει μετά την απώλεια περίπου 6% και των δύο δεικτών αναφοράς την εβδομάδα έως τις 3 Νοεμβρίου
Σχετικά Άρθρα
Ανοδικά κινούντια σήμερα (6/11/2023) οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι κορυφαίοι εξαγωγείς Σαουδική Αραβία και Ρωσία επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για πρόσθετες εθελοντικές περικοπές της προσφοράς πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent σημείωνουν κέρδη 1,5% στα 86,14 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate σημείωνε άνοδο 1,6% στα 81,80 δολάρια.
Το πετρέλαιο ανακάμπτει μετά την απώλεια περίπου 6% και των δύο δεικτών αναφοράς την εβδομάδα έως τις 3 Νοεμβρίου.
Η Σαουδική Αραβία επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι θα συνεχίσει την πρόσθετη εθελοντική περικοπή της κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Δεκέμβριο για να διατηρήσει την παραγωγή γύρω στα 9 εκατ. bpd, δήλωσε πηγή του υπουργείου Ενέργειας.
Η Ρωσία ανακοίνωσε επίσης ότι θα συνεχίσει την πρόσθετη εθελοντική περικοπή κατά 300.000 bpd από τις εξαγωγές αργού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.
Οι περικοπές θα μπορούσαν να παραταθούν μέχρι το α' τρίμηνο του 2024 λόγω της "εποχικά ασθενέστερης ζήτησης πετρελαίου στην αρχή κάθε έτους, των συνεχιζόμενων ανησυχιών για την οικονομική ανάπτυξη και του στόχου των παραγωγών και του ΟΠΕΚ+ να στηρίξουν τη σταθερότητα και την ισορροπία της αγοράς πετρελαίου», δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής της UBS, Giovanni Staunovo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης