Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,3% -Σε υψηλό μήνα η Ryanair

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,3% -Σε υψηλό μήνα η Ryanair
Η Ryanair εκτινάχθηκε κατά 5,8%
Σχετικά Άρθρα
(upd) Νευρικότητα επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο άλμα από τον Μάρτιο, ενώ η Ryanair σημείωσε υψηλό ενός μηνός μετά από ρεκόρ ετήσιων κερδών.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης σημείωσε άνοδο 0,1%, μετά από άλμα άνω του 3% την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές πήραν θάρρος από τα ισχυρά κέρδη και τις ενδείξεις για το τέλος της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει πτώση 0,3% στις 15.178 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,1% στις 7.422 μονάδες.
Στις 7.045 μονάδες με πτώση 0,1% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 0,3% στις 28.751 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει πτώση 0,1% στις 9.285 μονάδες.
Τα futures των δεικτών της Wall Street σημειώνουν ήπια άνοδο.
Ανοδο πάνω από 1% σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς Σαουδική Αραβία και Ρωσία επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για επιπλέον περικοπές στην προσφορά πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent αυξήθηκαν κατά 1,03 δολάρια ή 1,21% στα 85,92 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό διαμορφωνόταν στα 81,58 δολάρια το βαρέλι, αυξημένο κατά 1,07 δολάρια ή 1,33%.

Ράλι για τη Ryanair

Η Ryanair εκτινάχθηκε κατά 5,8% αφού η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης με βάση τον αριθμό των επιβατών προέβλεψε ετήσια κέρδη ρεκόρ και υποσχέθηκε την τακτική καταβολή μερίσματος, ανεβάζοντας τον δείκτη του τομέα των ταξιδιών και της αναψυχής κατά 1,3%.
Η Telecom Italia κέρδισε 2% μετά την έγκριση της πώλησης του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας της ύψους 19 δισ. ευρώ (20 δισ. δολάρια) στην αμερικανική εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων KKR.

Ράλι στις αγορές της Ασίας - Ο Nikkei 225 στο +2,3%, η Σεούλ στο +4%

Ράλι καταγράφουν οι αγορές της Ασίας, με το χρηματιστήριο της Σεούλ στη Νότια Κορέα να ενισχύεται 4%, μετά την απαγόρευση του short selling.
H κυβέρνηση επέβαλε εκ νέου την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων μετοχών σε μια προσπάθεια να εξισώσει τους όρους ανταγωνισμού για τους ιδιώτες και τους θεσμικούς επενδυτές.
Ο KOSPI σημείωσε άλμα 4,4% σε υψηλό σχεδόν ενός μήνα και οδεύει προς την καλύτερη ημέρα των τελευταίων σχεδόν τεσσάρων ετών.
Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας επέτρεπε μέχρι σήμερα στους traders να σορτάρουν μετοχές μόνο εταιρειών με μεγάλη κεφαλαιοποίηση.
Το short-selling είναι η πρακτική της πώλησης δανεισμένων μετοχών και της επαναγοράς τους σε χαμηλότερο επίπεδο, ενώ παράλληλα επωφελούνται από τη διαφορά των τιμών.
Η απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων θα ισχύσει έως τον Ιούνιο του 2024 και περιγράφηκε ως μέσο για να στοχευθούν οι υποτιθέμενες "αθέμιτες συναλλαγές" που πραγματοποιούνται από μεγάλους θεσμικούς επενδυτές, οι οποίοι αφήνουν τους ιδιώτες εμπόρους να πληρώνουν το λογαριασμό.
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 2,3%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε 1,7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης