Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Το μεγάλο «ξεπούλημα» - Τα hedge funds ξεφορτώθηκαν μετοχές 3,1 δισ. δολ. τον Οκτώβριο

Κίνα: Το μεγάλο «ξεπούλημα» - Τα hedge funds ξεφορτώθηκαν μετοχές 3,1 δισ. δολ. τον Οκτώβριο
Οι μετοχές της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ σημείωσαν καθαρές εκροές ύψους 3,1 δισ. δολαρίων
Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζεται το ξεπούλημα κινεζικών μετοχών, καθώς οι διαχειριστές κεφαλαίων παγκοσμίως ξεπούλησαν μετοχές της Κίνας τον Οκτώβριο, παρά τα περαιτέρω βήματα των αρχών που αποσκοπούν στην τόνωση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, σύμφωνα με έκθεση της Morgan Stanley που επικαλείται στοιχεία από την EPFR που παρακολουθεί τη ροή κεφαλαίων.
Οι μετοχές της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ σημείωσαν καθαρές εκροές ύψους 3,1 δισ. δολαρίων από ενεργά μακροπρόθεσμα αμοιβαία κεφάλαια τον περασμένο μήνα, για τρίτο συνεχόμενο μήνα με καθαρές πωλήσεις που ξεπερνούν τα 3 δισ. δολάρια, αναφέρει η έκθεση, την οποία επικαλείται το Reuters.
"Οι εκροές (οφείλονται) κυρίως στην επανεξισορρόπηση των περιφερειακών αμοιβαίων κεφαλαίων από την Κίνα, στην οποία ηγήθηκαν τα αμοιβαία κεφάλαια με έδρα την Ευρώπη", ανέφεραν οι αναλυτές της Morgan Stanley με επικεφαλής τον Gilbert Wong.
Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, οι συνεχείς εκροές είχαν ως αποτέλεσμα οι ξένοι διαχειριστές μακροπρόθεσμων κεφαλαίων να είναι πιο υποεπενδεδυμένοι στην Κίνα από το 2018.

Φεύγουν οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί επενδυτές

Η έκθεση ανέφερε ότι τα ευρωπαϊκά κεφάλαια έχουν εκφορτώσει περίπου το ήμισυ των συμμετοχών τους που έχουν συσσωρευτεί από τα τέλη του 2020 και ότι υπήρξε επίσης επιτάχυνση των εκροών από τα κεφάλαια που εδρεύουν στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο.
Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί όσον αφορά την οικονομική ανάκαμψη της Κίνας, ιδίως μετά την απροσδόκητη συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας τον Οκτώβριο.
Ο δείκτης αναφοράς MSCI China σημείωσε πτώση 4,3% τον περασμένο μήνα, ενώ ο CSI 300 σημείωσε πτώση 3,2%. Στις μετοχές που πωλήθηκαν περιλαμβάνονται οι JD.com, Xiaomi και China Construction Bank .
Ωστόσο, προστέθηκαν στοιχήματα σε κολοσσούς του διαδικτύου, όπως η Alibaba και η Baidu , καθώς και στην ασφαλιστική εταιρεία AIA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης