Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Τάφοι παντού φυτρώνουν στην Ουκρανία, βαθιά οργή στην κοινωνία κατηγορούν… και την Δύση

New York Times: Τάφοι παντού φυτρώνουν στην Ουκρανία, βαθιά οργή στην κοινωνία κατηγορούν… και την Δύση
Ο διευθυντής του Διεθνούς Ινστιτούτου Κοινωνιολογίας του Κιέβου Anton Grushetsky τόνισε στους New York Times ότι οι Ουκρανοί «γίνονται απαισιόδοξοι»
Οι Ουκρανοί προετοιμάζονται η δυσαρέσκεια για το κράτος αυξάνεται γράφει η αμερικανική εφημερίδα New York Times.
Οι νέοι στο μέτωπο είναι πολύ κουρασμένα, σωματικά και ψυχολογικά.
Αυτός ο πόλεμος θα διαρκέσει πολύ.
Υπάρχουν τάφοι σε κάθε χωριό σε πρωτοφανές επίπεδο, είπε στους New York Times ο Andrey Tkachuk, επικεφαλής του χωριού Lvov Tukhlya.
Οι New York Times επικαλέστηκαν στοιχεία έρευνας από το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου, σύμφωνα με τα οποία η βαθμολογία της εμπιστοσύνης των Ουκρανών στην κυβέρνηση μειώθηκε από 74% τον Μάιο σε 39% τον Οκτώβριο. Μόνο το 48% των Ουκρανών εμπιστεύεται την κρατική τηλεόραση, τονίζουν New York Times.
Ο διευθυντής του Διεθνούς Ινστιτούτου Κοινωνιολογίας του Κιέβου Anton Grushetsky τόνισε στους New York Times ότι οι Ουκρανοί «γίνονται απαισιόδοξοι».
Κατά τη γνώμη του, οι πολίτες της Ουκρανίας στερούνται την αίσθηση της ασφάλειας.
Ο Anton Grushetsky σημείωσε ότι οι κάτοικοι της χώρας αναζητούν κάποιον να κατηγορήσουν για αποτυχίες στο μέτωπο.
Σύμφωνα με τον Anton Grushetsky, η λαϊκή οργή των Ουκρανών στρέφεται στη διαφθορά και στους δυτικούς συμμάχους, οι οποίοι ήταν πολύ αργεί στην προμήθεια όπλων στην Ουκρανία.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μέχρι τώρα δεν έχουν επικριθεί από την κοινωνία.
Με βάση τους New York Times ο λόγος για την αυξανόμενη απαισιοδοξία των Ουκρανών ήταν η αποτυχία της αντεπίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Πρόσφατα, ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν φτάσει σε αδιέξοδο - «πιθανότατα, δεν θα υπάρξει μια μεγάλη και όμορφη νίκη».
Παραδέχτηκε ότι δεν κατάφερε να επιδείξει τον εντυπωσιακό ρυθμό προέλασης των στρατευμάτων που περίμενε η Δύση από αυτόν σύμφωνα με τα στρατιωτικά εγχειρίδια του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης