Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άλμα λειτουργικών κερδών και ρεκόρ μετρητών για την Berkshire Hathaway του Warren Buffett

Άλμα λειτουργικών κερδών και ρεκόρ μετρητών για την Berkshire Hathaway του Warren Buffett
Η Berkshire Hathaway επιδόθηκε στην αγορά βραχυπρόθεσμων γραμματίων του αμερικανικού Δημοσίου
Άλμα στα λειτουργικά κέρδη τρίτου τριμήνου με ρεκόρ μετρητών εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο η Berkshire Hathaway, καθώς ο Warren Buffett είδε λίγες ευκαιρίες για trading.
Τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων που εδρεύει στην Ομάχα - τα οποία περιλαμβάνουν κέρδη από τις μυριάδες εξ ολοκλήρου ιδιόκτητες επιχειρήσεις όπως οι ασφάλειες, οι σιδηρόδρομοι και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας - ανήλθαν συνολικά σε 10,761 δισεκατομμύρια δολάρια το περασμένο τρίμηνο.
Αυτό είναι 40,6% υψηλότερο από τα 7,651 δισεκατομμύρια δολάρια που κέρδισαν από το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Η Berkshire κατείχε ρεκόρ μετρητών στα τέλη Σεπτεμβρίου —157,2 δισεκατομμύρια δολάρια— ξεπερνώντας το υψηλό των 149,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε το τρίτο τρίμηνο του 2021.
Το «Oracle of Omaha» εκμεταλλεύεται τις αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων, αγοράζοντας βραχυπρόθεσμα γραμμάτια του Δημοσίου με απόδοση τουλάχιστον 5%.
Ο όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων κατείχε τέτοιες επενδύσεις αξίας 126,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τέλος του τρίτου τριμήνου, σε σύγκριση με περίπου 93 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του περασμένου έτους.
Η δραστηριότητα συνέχισε να επιβραδύνεται καθώς οι μετοχές της Berkshire έφτασαν σε υψηλό ρεκόρ κατά τη διάρκεια του τριμήνου.
Η εταιρεία ξόδεψε 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια για την επαναγορά μετοχών, ανεβάζοντας το σύνολο σε περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια.
Οι μετοχές της Berkshire Class A έχουν σημειώσει ράλι σχεδόν 14% φέτος.
Αφού έφτασαν σε υψηλό όλων των εποχών στις 19 Σεπτεμβρίου, οι μετοχές έχουν υποχωρήσει περίπου 6% από το ανώτατο όριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης