Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ – Προεδρικές εκλογές 2024: Ισχυρό προβάδισμα Trump – Προηγείται του Biden στις 5 από τις 6 βασικές Πολιτείες που δίνουν τη νίκη

ΗΠΑ – Προεδρικές εκλογές 2024: Ισχυρό προβάδισμα Trump – Προηγείται του Biden στις 5 από τις 6 βασικές Πολιτείες που δίνουν τη νίκη
Ακλόνητο φαβορί για την εκλογική νίκη ο Donald Trump
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump προηγείται του σημερινού αρχηγού του αμερικανικού κράτους Joe Biden όσον αφορά την πρόθεση ψήφου στις 5 από τις 6 λεγόμενες Πολιτείες – κλειδιά, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη από τους New York Times σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο της Σιένα.
«Ο Biden χάνει από τον Trump, τον πιο πιθανό Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του, με 3% έως 10% στην Αριζόνα, τη Τζόρτζια, το Μίσιγκαν, τη Νεβάδα και την Πενσυλβάνια.
Ο Biden προηγείται του Trump μόνο στο Ουισκόνσιν - κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες» γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη τα αποτελέσματα της μελέτης.
Η δημοσίευση αποκαλεί αυτές τις πολιτείες βασικές για τον προσδιορισμό του νικητή της προεδρικής κούρσας του 2024: Έχουν τους περισσότερους αναποφάσιστους ψηφοφόρους και το επίπεδο δημοτικότητας των υποψηφίων και από τα δύο μεγάλα κόμματα είναι περίπου το ίδιο.

trump_pinakas.JPG

Εμπιστεύονται περισσότερο τον Trump

Σύμφωνα με τους New York Times το 59% των ψηφοφόρων εμπιστεύονται τον Trump περισσότερο από τον Biden όσον αφορά στην οικονομία.
Οι ψηφοφόροι προτιμούν επίσης τον Trump για θέματα μετανάστευσης, εθνικής ασφάλειας και επίλυσης της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 71% των ψηφοφόρων θεωρεί ότι ο Biden είναι πολύ μεγάλος για να είναι αποτελεσματικός πρόεδρος.
Αντιθέτως μόνο το 19% των υποστηρικτών του 77χρονου Trump και το 39% το εκλογικό σώμα στο σύνολό του τον θεωρεί πολύ μεγάλο για να είναι στη διακυβέρνηση της χώρας».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης