Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δυνατή σφαλιάρα για τον απογοητευμένο Zelensky - Ακυρώνεται και το δεύτερο ταξίδι του στο Ισραήλ

Δυνατή σφαλιάρα για τον απογοητευμένο Zelensky -  Ακυρώνεται και το δεύτερο ταξίδι του στο Ισραήλ
Ήττες σε όλα τα μέτωπα δέχεται ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky
Σχετικά Άρθρα
Απανωτές απογοητεύσεις για τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky, ο οποίος αντιμετωπίζει μία σειρά συνεχόμενων αποτυχιών σε όλα τα επίπεδα.
Δέχεται ήττες στρατιωτικές, διπλωματικές και πολιτικές ενώ είναι αντιμέτωπος με το φάσμα του πολιτικού του θανάτου και εδαφικής συρρίκνωσης της χώρας του.
Ο Zelensky επεδίωκε διακαώς το τελευταίο διάστημα να επισκεφθεί το Ισραήλ, προκειμένου να ξαναπέσει έστω και για λίγο πάνω του και πάλι η προσοχή της διεθνούς κοινής γνώμης, που έχει στραφεί προς τις δραματικές εξελίξεις στη Γάζα.
Η αποκάλυψη από τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ότι προετοιμάζεται επίσκεψη του Zelensky στο Ισραήλ οδηγεί στην ακύρωση και αυτού του ταξιδιού σύμφωνα με Ουκρανό διπλωμάτη, τον οποίο επικαλείται το Clash Report.
«Ήθελε το ταξίδι να είναι δημόσιο όταν πατήσει στο ισραηλινό έδαφος», είπε υπό το καθεστώς ανωνυμίας Ουκρανός διπλωμάτης.
«O Zelensky είναι πολύ απογοητευμένος», πρόσθεσε. Η δεύτερη ακύρωση

Το Ισραηλινό Channel 12 News είχε αναφέρει ότι οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του Zelensky στο Ισραήλ την επόμενη εβδομάδα βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.
Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ ακύρωσε το αίτημα του Ουκρανού προέδρου πριν από δύο εβδομάδες, παρά το γεγονός ότι επετράπη η επίσκεψη σε άλλους παγκόσμιους ηγέτες.
Άλλωστε, το Ισραήλ αποφεύγει να προσεγγίσει την ουκρανική πλευρά προκειμένου να αποφύγει την ένταση με τη Ρωσία.
Η Μόσχα ελέγχει τον εναέριο χώρο πάνω από τη Συρία, όπου ο στρατός του Ισραήλ προχωράει σε εκτεταμένες επιχειρήσεις για να αποτρέψει την ιρανική ηγεμονία.
Ωστόσο, το να επιτραπεί μια επίσκεψη του Zelensky πιστεύεται ότι είναι ένας τρόπος να παρουσιαστεί ως ενιαίο το μέτωπο του Ισραήλ, της Ουκρανίας, της Ευρώπης και των ΗΠΑ ενάντια στη Ρωσία και το Ιράν.
«Μια τέτοια επίσκεψη θα έστελνε ένα σημαντικό μήνυμα», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Yoav Kisch.

Κίνηση χωρίς νόημα - Το Ισραήλ του γυρίζει την πλάτη

Ωστόσο, η ένταση με τα μουσουλμανικά και τα αραβικά κράτη είναι ένας μόνο κίνδυνος που αντιμετωπίζει το Κίεβο, το οποίο πρέπει τώρα να διαχειριστεί επίσης την προσοχή του κόσμου που στρέφεται σε μεγάλο βαθμό σε έναν νέο πόλεμο στη Μέση Ανατολή, καθώς και τις ανταγωνιστικές απαιτήσεις για στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ σε μια εποχή που η Βουλή των Αντιπροσώπων εξέλεξε νέο πρόεδρο τον Ρεπουμπλικάνο Mike Johnson ο οποίος έχει αντιταχθεί στην αποστολή πρόσθετης βοήθειας στην Ουκρανία.
Ορισμένοι ειδικοί σημείωσαν ότι το Ισραήλ είχε ήδη ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να στηρίξει πιο ενεργά την Ουκρανία.
Η Randa Slim, ειδικός στην οικοδόμηση της ειρήνης στο Ινστιτούτο Μέσης Ανατολής, είπε ότι το Ισραήλ δεν έχει άλλη επιλογή από το να διατηρήσει τη σχέση του με τη Μόσχα, εν μέρει λόγω του ελέγχου της Ρωσίας στη Συρία, και επεσήμανε ότι το Τελ Αβίβ είχε απορρίψει την πρόταση του Zelensky να το επισκεφθεί μετά την επίθεση της Hamas.
Η φιλο-ισραηλινή θέση του Zelensky «δεν είχε νόημα», είπε η Slim προσθέτοντας ότι πολλές αραβικές και μουσουλμανικές χώρες βλέπουν περισσότερες ομοιότητες μεταξύ Ισραήλ και Ρωσίας - ως επιθετικές στρατιωτικές δυνάμεις - από ό,τι μεταξύ Ισραήλ και Ουκρανίας.
«Εδώ είναι αραβική περιοχή», είπε.
«Δεν πρόκειται να δεχτούν αυτά που λέει ο Biden, συγκρίνοντας τη Ρωσία με τη Hamas.
Συγκρίνουν περισσότερο τη Ρωσία με το Ισραήλ ως προς τον αριθμό των νεκρών και ως προς τους αμάχους».
Ο Zelensky είπε, θα μπορούσε να κερδίσει περισσότερους φίλους εάν ήταν «έτοιμος να πει ότι αυτό που κάνει η Ρωσία στην Ουκρανία είναι αυτό που κάνει το Ισραήλ στη Γάζα».
Όμως, πρόσθεσε, «δεν βλέπω την Ουκρανία έτοιμη να το κάνει ή πρόθυμη να το κάνει».

NBC: Υπό πίεση για διαπραγματεύσεις ο Zelensky

O τηλεοπτικός σταθμός NBC επικαλούμενος αμερικανούς αξιωματούχους αποκάλυψε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισαν να πιέζουν την Ουκρανία για ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία με εδαφικά ανταλλάγματα για την επίτευξη ενός συμβιβασμού.
Στις ΗΠΑ υπάρχει κόπωση για την Ουκρανία ενώ και το τελευταίο πακέτο βοήθειας ήταν εμφανώς μικρότερο, καθότι στο επίκεντρο της προσοχής τώρα βρίσκεται το Ισραήλ.

Andrei Zolotarev (Ουκρανός Πολιτικός επιστήμονας): Ο πολιτικός θάνατος του Zelensky είναι αναπόφευκτος

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky θα αντιμετωπίσει πολιτικό θάνατο λόγω των ηττών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δήλωσε ο Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας Andrei Zolotarev.
«Προφανώς, θα οδηγηθούμε στο πάγωμα της σύγκρουσης.
Σύμφωνα με τον Zolotarev, σύντομα θα τεθούν στον αρχηγό του κράτους εξαιρετικά δυσάρεστες ερωτήσεις σχετικά με το γιατί η οικονομία της χώρας καταστράφηκε, 10 εκατομμύρια πολίτες της έφυγαν για την Ευρώπη και ο στρατός υπέστη κολοσσιαίες απώλειες.
«Άξιζε πραγματικά τον κόπο;» — ρώτησε ο πολιτικός επιστήμονας Andrei Zolotarev
Πρόσφατα ο Ανώτατος Διοικητής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Valery Zaluzhny, αναγνώρισε το αδιέξοδο στη σύγκρουση και είπε ότι «πιθανότατα δεν θα υπάρξει νίκη στο μέτωπο για τους Ουκρανούς».
Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Economist, η Ουκρανία και η Δύση περίμεναν περισσότερα από την ουκρανική αντεπίθεση.
Σύμφωνα με τον Zaluzhny, τα στρατιωτικά εγχειρίδια του ΝΑΤΟ, έδειχναν ότι 4 μήνες θα ήταν αρκετοί για να φτάσουν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στην Κριμαία…αλλά απέτυχε το σχέδιο…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης