Τελευταία Νέα
Διεθνή

Forbes: Οι ΗΠΑ έστειλαν κρυφά στην Ουκρανία ισχυρό στρατιωτικό όχημα εκκαθάρισης ναρκοπεδίων

Forbes: Οι ΗΠΑ έστειλαν κρυφά στην Ουκρανία ισχυρό στρατιωτικό όχημα εκκαθάρισης ναρκοπεδίων
Οι ΗΠΑ φαίνεται να έχουν παραδώσει κρυφά στην Ουκρανία, που βυθίζεται στην αποτυχημένη αντεπίθεσή της, ένα ισχυρό τεθωρακισμένο όχημα εκκαθάρισης ναρκών
Σχετικά Άρθρα
Τα δισεκατομμύρια δολάρια που στέλνουν οι ΗΠΑ δεν είναι αρκετά για να βοηθήσουν την Ουκρανία στην αντεπίθεσή της.
Οι δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου απέτυχαν να διαπεράσουν τις αμυντικές γραμμές της Ρωσίας, με την πολυαναμενόμενη επίθεση να καταλήγει σε μία «κρεατομηχανή».
Έτσι οι ΗΠΑ φαίνεται να έχουν παραδώσει κρυφά στην Ουκρανία, που βυθίζεται στην αποτυχημένη αντεπίθεσή της, ένα ισχυρό τεθωρακισμένο όχημα εκκαθάρισης ναρκών, ανέφερε το Forbes.
Αν και ο ακριβής αριθμός των οχημάτων που παραδόθηκαν δεν είναι σαφής, τουλάχιστον ένα αμερικανικής κατασκευής Assault Breacher εμφανίστηκε σε επίσημες φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από το γραφείο του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky στις 3 Νοεμβρίου, την Ημέρα Πυραυλικών Δυνάμεων, Πυροβολικού και Μηχανικού της χώρας.
Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι το US Assault Breacher απουσίαζε εμφανώς από τον επίσημο κατάλογο εξοπλισμού που είχε δεσμευτεί από την Ουάσιγκτον για την Ουκρανία.
Καθώς το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει να μην επιδεικνύει κανένα δισταγμό στις τεράστιες απώλειες ανθρώπινου δυναμικού, οι αμερικανικές αμυντικές εταιρείες είναι πολύ πρόθυμες να αποκομίσουν περισσότερα κέρδη, παρατηρεί το Sputnik.
Το M1150 Assault Breacher Vehicle (ABV), το οποίο ζυγίζει 55 τόνους, είναι ένα μηχάνημα εκκαθάρισης ναρκών και εμποδίων που διαθέτει επίσης θωρακισμένο κύτος.
Το M1150 ABV είναι ένα «ισχυρό θωρακισμένο όχημα εκκαθάρισης ναρκοπεδίων και ένα σύνθετο σύστημα υπέρβασης εμποδίων», σύμφωνα με την περιγραφή που δόθηκε από τον Αμερικανικό Στρατό.
Αποτελείται από τη βάση άρματος Abrams, έχει δύο γραμμικά συστήματα φόρτισης κατεδάφισης.
Επίσης διαθέτει ολοκληρωμένο οπτικό σύστημα, αντάπτορα High Lift και λεπίδα μπουλντόζας.
Το Assault Breacher, το οποίο επανδρώνεται από πλήρωμα δύο ατόμων, κοστίζει περίπου 4 εκατομμύρια δολάρια.
Μετά το σκάψιμο και την έκρηξη ναρκών, καθώς και το γέμισμα των αντιαρματικών τάφρων, το όχημα χαράζει μια «ασφαλή λωρίδα» χρησιμοποιώντας σημαίες.

ukraine_mines.JPG
Δεν μπορεί να αλλάξει το ρεύμα της αποτυχημένης αντεπίθεσης

Η αναφερόμενη παράδοση του αμερικανικού οχήματος εκκαθάρισης ναρκοπεδίων στην Ουκρανία έρχεται καθώς το Κίεβο δεν μπόρεσε να αλλάξει το ρεύμα της αποτυχημένης καλοκαιρινής του αντεπίθεσης, παρά τα όπλα αξίας δισεκατομμυρίων που τροφοδοτούν τον πόλεμο αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας.
Ακόμη και ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny παραδέχτηκε ότι «πιθανότατα δεν θα υπάρξει βαθιά και όμορφη ανακάλυψη» στην αντεπίθεση φέτος.
Επίσης, θρήνησε ανοιχτά το γεγονός ότι οι πληροφορίες που ελήφθησαν από τα «βιβλία του ΝΑΤΟ» δεν ταιριάζουν με την πραγματικότητα.

Η τρομερή ρωσική άμυνα

Η Ουκρανία στέλνει τα στρατεύματά της ενάντια στις ρωσικές άμυνες, καταγράφοντας τεράστιες ανθρώπινες απώλειες, ενώ εξακολουθεί να αποτυγχάνει να επιδείξει οποιοδήποτε αποτέλεσμα που θα μπορούσε να διαφημιστεί ως τακτική νίκη για τους χορηγούς του ΝΑΤΟ.
Η Ουκρανία έχασε πάνω από 90.000 στρατιώτες που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από την έναρξη της αντεπίθεσης στις 4 Ιουνίου.
Επίσης οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν χάσει πάνω από 600 τανκς και 1.900 τεθωρακισμένα οχήματα.
Η τρομερή άμυνα της Ρωσίας αποτελείται από τα πάντα, από εκτάσεις χαρακωμάτων πεζικού, μέχρι παγίδες αρμάτων μάχης, νάρκες και άλλα εμπόδια που θα απαιτούσαν βαριά άρματα για να διεισδύσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης