Τελευταία Νέα
Διεθνή

Colonna (Γαλλία): Τεράστιος ο αριθμός των σκοτωμένων αμάχων στη Γάζα, ζητάμε «άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία»

Colonna (Γαλλία): Τεράστιος ο αριθμός των σκοτωμένων αμάχων στη Γάζα, ζητάμε «άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία»
Διεθνή διάσκεψη για το σκοπό αυτό θα φιλοξενήσει η Γαλλία στις 9 Νοεμβρίου
Σχετικά Άρθρα
Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Catherine Colonna δήλωσε από την Ντόχα ότι είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των αμάχων που έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα και έκανε έκκληση για  «άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία».
Η Catherine Colonna τόνισε ότι η Γαλλία εργάζεται για να εγκριθεί ένα κείμενο για το σκοπό αυτό από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο ήταν πολύ διχασμένο σχετικά με το θέμα από την έναρξη του πολέμου.
Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό του Κατάρ και τον Καταριανό υπουργό Εξωτερικών Mohamed bin Abdulrahman al Thani  η Γαλλίδα ΥΠΕΞ είπε ότι θα πρέπει να προστατευθούν τα σχολεία, τα νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και οι δημοσιογράφοι.
Όπως πρόσθεσε η Colonna, μια διεθνής ανθρωπιστική διάσκεψη, την οποία θα φιλοξενήσει η Γαλλία στις 9 Νοεμβρίου, θα ασχοληθεί με το θέμα του σεβασμού του διεθνούς δικαίου και την κάλυψη βασικών αναγκών όπως η υγεία, το πόσιμο νερό, η ενέργεια και τα τρόφιμα καλώντας παράλληλα για ξεκάθαρες ενέργειες για την προστασία των αμάχων στη Γάζα.
Το Κατά από την πλευρά του, με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, επισήμανε ότι οι προσπάθειες να διασφαλίσει την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων στη Γάζα απαιτούν μια «περίοδο ηρεμίας».
Διαρροές από τις διαπραγματεύσεις είναι «επιβλαβείς» και καθιστούν δύσκολο για τους διαπραγματευτές να κάνουν την δουλειά τους, είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Ντόχα ο εκπρόσωπος του υπουργείου.
Από την πλευρά του ο Καταριανός πρωθυπουργός Seih Mohammed bin Abdulrahman al Thani δήλωσε ότι έχουν υπάρξει «ψευδείς» πληροφορίες για τις διαπραγματεύσεις με στόχο την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται στη Γάζα χωρίς ωστόσο να επεκταθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης