Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ganser (Γερμανός Ταξίαρχος): Ο Ουκρανικός στρατός είναι σε αδιέξοδο, σόκαρε η ομολογία από τον Zaluzhny

Ganser (Γερμανός Ταξίαρχος): Ο Ουκρανικός στρατός είναι σε αδιέξοδο, σόκαρε η ομολογία από τον Zaluzhny
Σύμφωνα με τον Helmut Ganser, η κατάσταση είναι τέτοια που στην πραγματικότητα η αντεπίθεση ήταν μάχες θέσεις στην Ουκρανία «εδώ και περίπου ένα χρόνο», την οποία παραδέχτηκε ο Zaluzhny στο άρθρο του στον Economist
Σχετικά Άρθρα
Η ομολογία του Γενικού Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny για το αδιέξοδο στο μέτωπο, σόκαρε πολλούς στη Γερμανία, δήλωσε ο απόστρατος ταξίαρχος της Bundeswehr Helmut Ganser.
Ο Zaluzhny, σε άρθρο του για τον Economist, παραδέχτηκε ότι η κατάσταση στο μέτωπο είχε φτάσει σε αδιέξοδο.
Σημείωσε ότι δεν ελπίζει πλέον σε μια σημαντική νίκη, αν και «σύμφωνα με τα στρατιωτικά εγχειρίδια του ΝΑΤΟ», οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα έπρεπε να πολεμούν για την κατάληψη της Κριμαίας.
Σύμφωνα με τον Helmut Ganser, η κατάσταση είναι τέτοια που στην πραγματικότητα η αντεπίθεση ήταν μάχες θέσεις στην Ουκρανία «εδώ και περίπου ένα χρόνο», την οποία παραδέχτηκε ο Zaluzhny στο άρθρο του στον Economist.

«Ναι, αυτή είναι μια κατάσταση αδιεξόδου, για πολλούς ειλικρινά εκπληκτική, για πολλούς σχολιαστές στη Γερμανία», τόνισε ο Helmut Ganser.
Κατά τη γνώμη του Helmut Ganser, η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν θέλει να εισέλθει σε μια μακρά αντιπαράθεση μαχών θέσης, αλλά «αυτή είναι ακριβώς η κατάσταση τώρα».
Ο Helmut Ganser επισήμανε ότι ενόψει του 2024, η Ουκρανία θα συνεχίσει να χρειάζεται δυτική υποστήριξη και πιθανότατα θα υποχωρήσει σε άμυνα.
Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι το θέμα της ουκρανικής αντεπίθεσης, που ήταν στο αποκορύφωμα της προσοχής το 2023, έχει ατονήσει.
«Νομίζω ότι το θέμα μιας μεγάλης αντεπίθεσης, ειδικά στο νότο, έχει τελειώσει προς το παρόν», πρόσθεσε ο Helmut Ganser.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης