Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τέλος στο θρίλερ στο Αμβούργο (Γερμανία) - Συνελήθφη ο ένοπλος που κρατούσε όμηρο την κόρη του

Τέλος στο θρίλερ στο Αμβούργο (Γερμανία) - Συνελήθφη ο ένοπλος που κρατούσε όμηρο την κόρη του
Οι αρχές πιστεύουν ότι πρόκειται για αντιδικία ως προς την επιμέλεια του παιδιού
Αίσιο τέλος στην ομηρεία που βρισκόταν σε εξέλιξη από το βράδυ του Σαββάτου 4/11, στο αεροδρόμιο του Αμβούργου.
Σύμφωνα με την αστυνομία της γερμανικής πόλης, συνελήφθη χωρίς να προβάλλει αντίσταση ο ύποπτος, ένας 35χρονος Τούρκος που είχε εισέλθει με το αυτοκίνητό του στην πίστα του αεροδρομίου πέφτοντας πάνω σε πύλη ασφαλείας, πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός, ενώ σταμάτησαν οι απογειώσεις και οι προσγειώσεις στο αεροδρόμιο.
Ο 35χρονος κρατούσε όμηρο την τετράχρονη κόρη του.
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο του Αμβούργου παρέμενε σε αναστολή σήμερα το πρωί εξαιτίας του περιστατικού μετά την πιθανολογούμενη απαγωγή παιδιού από τον πατέρα του στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής διαμάχης, ενώ η εφημερίδα Bild ανέφερε πως, ο άνδρας έχει ζητήσει να του επιτραπεί να ταξιδέψει για την Τουρκία με την τετράχρονη κόρη του.
«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται», έγραψε νωρίτερα σήμερα στην πλατφόρμα Χ η γερμανική αστυνομία περίπου 15 ώρες αφότου ο 35χρονος οπλισμένος άνδρας έσπασε με το αυτοκίνητό του την μπάρα στην πύλη του αεροδρομίου και εισήλθε στην πίστα, πυροβολώντας δύο φορές στον αέρα και εκτοξεύοντας δύο φλεγόμενες φιάλες, που έμοιαζαν με βόμβες μολότοφ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Ο άνδρας το στάθμευσε δίπλα σε ένα αεροπλάνο της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Turkish Airlines.
«Κινητοποιήσαμε ψυχολόγους της αστυνομίας και τώρα μιλάμε με τον δράστη, ελπίζουμε σε μια λύση μέσω διαπραγμάτευσης», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Sandra Levgrun, στο τηλεοπτικό δίκτυο NDR.
Η ίδια χαρακτήρισε «πολύ καλή ένδειξη» ότι ο πατέρας της οικογένειας παραμένει σε επικοινωνία με τις αρχές «για τόσο μεγάλο διάστημα».
«Ακόμη μιλάμε και μιλάμε και μιλάμε» με τον πατέρα με την «ελπίδα να καταλήξουμε σε μια ειρηνική λύση» πρόσθεσε.
Η αστυνομία δήλωσε ότι πιστεύει ότι το περιστατικό συνδέεται με «διαμάχη για την επιμέλεια ενός παιδιού» και ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται στα τουρκικά.
Το αεροδρόμιο έχει ανακοινώσει ότι κλείνει επ' αόριστον και κάλεσε τους επιβάτες να μην προσέρχονται.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή και ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με τον ένοπλο, προσπαθώντας να τον πείσουν να παραδοθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Bild, το αυτοκίνητο έσπασε την μπάρα στην πύλη και εισήλθε στην πίστα του αεροδρομίου, με τον ένοπλο να πυροβολεί στον αέρα και να πετάει δύο μολότοφ, ενώ έχει μαζί του στο αυτοκίνητο την 4χρονη κόρη του.

Η λειτουργία του αεροδρομίου διακόπηκε, ενώ ο ένοπλος ακινητοποίησε το όχημα κοντά σε αεροσκάφος των τουρκικών αερογραμμών (THY).
Η αστυνομία του Αμβούργου ανάρτησε στο X: «Το αυτοκίνητο βρίσκεται ακόμα στο αεροδρόμιο του Αμβούργου.
Προς το παρόν υποθέτουμε ότι πρόκειται για διαμάχη για την επιμέλεια».
«Η ομάδα διαπραγματευτών και ψυχολόγοι βρίσκονται στο σημείο.
Υπάρχει επαφή με το άτομο στο όχημα».

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τα οχήματά τους έχουν αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο του Αμβούργου.
Η αστυνομία είπε ότι η σύζυγος του δράστη είχε προηγουμένως επικοινωνήσει μαζί τους για πιθανή απαγωγή παιδιού, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αναφέρουν ότι ο ένοπλος είναι 35 ετών, τουρκικής καταγωγής, από την Κάτω Σαξονία.
Φέρεται να είχε διαμάχη με τη μητέρα του παιδιού σχετικά με την επιμέλεια και το απόγευμα του Σαββάτου απήγαγε το κοριτσάκι.
Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν εκκενώσει τους τερματικούς σταθμούς 1 και 2 στο αεροδρόμιο του Αμβούργου.
Εκπρόσωπος του αεροδρομίου είπε ότι τουλάχιστον 27 πτήσεις έχουν επηρεαστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης