Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία – Εκλογές στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα: Νικητής στον Α’ Γύρο ο Özel

Τουρκία – Εκλογές στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα: Νικητής στον Α’ Γύρο ο Özel
Το CHP είναι το κόμμα που ίδρυσε ο Kemal Ataturk, λίγες μόλις εβδομάδες πριν ο ίδιος προχωρήσει στην ανακήρυξη της Τουρκικής Δημοκρατίας πριν από 100 χρόνια
Στον δεύτερο γύρο έμεινε η εκλογή προέδρου στο κρίσιμο 38ο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας.
Παρόλο που ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του CHP, ο Özgür Özel , τερμάτισε πρώτος στην εκλογική κούρσα με τη θετική ψήφο 682 συνέδρων, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία για δύο μόνο ψήφους. Ο Özel είναι υποψήφιος της πτέρυγας που ζητά αλλαγή στο κόμμα, μετά την ήττα του CHP στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου και έχει την υποστήριξη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Ekrem Immamoglu.
Ο νυν πρόεδρος Kemal Kılıçdaroğlu, υποψήφιος των λεγόμενων προεδρικών, που κατήλθε στις εκλογές με το σύνθημα της ανανέωσης, έλαβε 664 ψήφους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Kemal Kılıçdaroğlu δέχεται εισηγήσεις από κομματικά στελέχη να αποσυρθεί από τον δεύτερο γύρο και να αναγνωρίσει την νίκη του Özel.
Το CHP είναι το κόμμα που ίδρυσε ο Kemal Ataturk, λίγες μόλις εβδομάδες πριν ο ίδιος προχωρήσει στην ανακήρυξη της Τουρκικής Δημοκρατίας πριν από 100 χρόνια.
Χαρακτηρίζεται η κατ΄εξοχήν πολιτική δύναμη που εκφράζει σήμερα την κεμαλική ιδεολογία στην Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης