Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Άνδρας μαχαίρωσε Εβραία στη Λυών - Ανθρωποκυνηγητό από την αστυνομία για το δράστη

Γαλλία: Άνδρας μαχαίρωσε Εβραία στη Λυών - Ανθρωποκυνηγητό από την αστυνομία για το δράστη
Η αστυνομία σε χώρες σε όλο τον κόσμο έχει αναφέρει αύξηση των αντισημιτικών και ισλαμοφοβικών αδικημάτων στον απόηχο της επίθεσης της Hamas στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό ενός άνδρα που μαχαίρωσε και τραυμάτισε μια Εβραία στη γαλλική πόλη Λυών το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023, ενώ μια σβάστικα βρέθηκε ζωγραφισμένη στο σπίτι της (φωτό), δήλωσαν η αστυνομία και ο δήμαρχος της πόλης.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του θύματος, κάποιος της χτύπησε το κουδούνι και όταν εκείνη άνοιξε, ένας άγνωστος τη μαχαίρωσε δύο φορές. Ήταν ντυμένος με σκούρα ρούχα, το πρόσωπό του ήταν εν μέρει καλυμμένο και τράπηκε σε φυγή μετά το συμβάν. Το θύμα, τραυματισμένο στην κοιλιά, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Λυών, χωρίς να βρίσκεται η ζωή της σε κίνδυνο.
“Μια τέτοια πράξη βίας είναι αδιανόητη.
Εκφράζω την αλληλεγγύη μου στο θύμα και τους συγγενείς της“, δήλωσε ο δήμαρχος της Λυών Gregory Doucet στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον ύποπτο και δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν η αστυνομία αντιμετωπίζει την επίθεση ως αντισημιτικό έγκλημα μίσους.
Η αστυνομία σε χώρες σε όλο τον κόσμο έχει αναφέρει αύξηση των αντισημιτικών και ισλαμοφοβικών αδικημάτων στον απόηχο της επίθεσης της Hamas στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης