Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: O επικεφαλής της Hamas στη Γάζα Yahya Sinwar θα εντοπιστεί και θα εξοντωθεί

Ισραήλ: O επικεφαλής της Hamas στη Γάζα Yahya Sinwar θα εντοπιστεί και θα εξοντωθεί
Ο Sinwar είναι πρώην μέλος της ένοπλης πτέρυγας της Hamas και πέρασε περισσότερα από 20 χρόνια σε μια ισραηλινή φυλακή αφού καταδικάστηκε για την απαγωγή και τη δολοφονία δύο Ισραηλινών στρατιωτών
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Yoav Gallant δεσμεύτηκε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις θα «βρουν και θα εξαλείψουν» τον Yahya Sinwar, τον επικεφαλής της Hamas στη Λωρίδα της Γάζας, σε δηλώσεις του το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023.
«Θα εντοπίσουμε τον Sinwar και θα τον εξαλείψουμε», είπε ο Gallant σε συνέντευξη Τύπου, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχιζαν να δίνουν οδομαχίες με τους μαχητές της Hamas εντός του παλαιστινιακού εδάφους.
Ο Sinwar είναι πρώην μέλος της ένοπλης πτέρυγας της ομάδας και πέρασε περισσότερα από 20 χρόνια σε μια ισραηλινή φυλακή αφού καταδικάστηκε για την απαγωγή και τη δολοφονία δύο Ισραηλινών στρατιωτών.
Απελευθερώθηκε σε ανταλλαγή κρατουμένων το 2011.
Λίγο μετά το ξέσπασμα του πολέμου, σύμφωνα με τον Gallant ο Sinwar είχε επικηρυχθεί και ο ίδιος και ο αρχηγός της ένοπλης πτέρυγας της ομάδας, Mohammed Deif, ήταν οι κορυφαίοι στόχοι του στρατού του Ισραήλ.
Πηγές από τις δυνάμεις ασφαλείας σημειώνουν ότι ο Sinwar και ο Deif βρίσκονται τώρα κρυμμένοι σε ένα δίκτυο τούνελ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης