Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εικόνες Φρίκης - Οι Ισραηλινοί κακοποιούν και βασανίζουν Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη

Εικόνες Φρίκης - Οι Ισραηλινοί κακοποιούν και βασανίζουν Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη
Οι καταγγελίες των ΜΚΟ και το δημοσίευμα των Times of Israel
Tουλάχιστον 55 Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν από τις ισραηλινές δυνάμεις σε διάφορα σημεία της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, οι μισοί από τον προσφυγικό καταυλισμό al-Fawar στη Χεβρώνα, αναφέρει ΜΚΟ για την προστασία των κρατουμένων, σύμφωνα με δημοσιεύματα αραβικών ΜΜΕ.
«Μερικοί από αυτούς που αφέθηκαν ελεύθεροι είπαν [στην ομάδα για τα δικαιώματα των κρατουμένων] ότι τους απείλησαν, τους ξυλοκόπησαν και τους κακοποίησαν.
«Κάποιοι είχαν σπασμένα άκρα, ενώ άλλοι φωτογραφήθηκαν από στρατιώτες δίπλα στην ισραηλινή σημαία», είπε η ομάδα.
Δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο κλιπ εμφανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα που δείχνουν στρατιώτες του IDF να κακοποιούν και να εξευτελίζουν Παλαιστίνιους που συνελήφθησαν στη Δυτική Όχθη, συχνά ενώ έχουν δεμένα μάτια και χειροπέδες.
Σε ένα από τα πιο βάναυσα βίντεο, το οποίο έχει θολώσει, στρατιώτες του IDF βιντεοσκοπήθηκαν καθώς κακοποίησαν επτά εργάτες της Δυτικής Όχθης που συνελήφθησαν καθώς προσπαθούσαν να εισέλθουν στο Ισραήλ χωρίς άδεια, σε μια περιοχή νότια των λόφων της Νότιας Χεβρώνας.
Το βίντεο δείχνει τους Παλαιστίνιους άνδρες να είναι γυμνοί ή ημίγυμνοι, με δεμένα μάτια και χειροπέδες και να ουρλιάζουν από τον πόνο.
Ένας από αυτούς σέρνεται στο έδαφος.
Ένα στιγμιότυπο από το βίντεο δείχνει έναν στρατιώτη να πατάει με την μπότα του στο κεφάλι ενός από τους Παλαιστίνιους, ενώ ένας άλλος στρέφει ένα όπλο εναντίον του.
Σε μια άλλη σκηνή βίας που καταγράφηκε από την κάμερα, ένας στρατιώτης κλωτσάει έναν Παλαιστίνιο με δεμένα μάτια στο στομάχι, μετά τον φτύνει και τον προσβάλλει στα αραβικά.
Σε μια περίπτωση, ένας θρησκευόμενος Εβραίος έφεδρος στρατιώτης αγκαλιάζει έναν Παλαιστίνιο με δεμένα μάτια και χειροπέδες στους ώμους και χορεύει μαζί του σε κύκλους ενώ παίζει θρησκευτική μουσική στο τηλέφωνό του.
Τον ρωτάει, «Γιατί δεν χορεύεις», καθώς ο άνδρας με δεμένα μάτια χάνει την ισορροπία του.

Palestinian man in West Bank says Israelis stripped and beat him

Ένα άλλο σύντομο βίντεο δείχνει έναν Παλαιστίνιο κρατούμενο με δεμένα τα μάτια, τον αναγκάζουν να κάθεται στο έδαφος με τα πόδια του καλυμμένα με μια ισραηλινή σημαία.
Σε απάντηση στα στοιχεία, το IDF είπε ότι «η συμπεριφορά [των στρατιωτών] που προκύπτει από αυτές τις σκηνές είναι σοβαρή και ασυμβίβαστη με τις αξίες του IDF.
Τα περιστατικά βρίσκονται υπό διερεύνηση. Οι διοικητές του IDF θα έχουν συνομιλίες με όλους τους στρατιώτες στο μέτωπο.

Ένας στρατιώτης απολύθηκε από την εφεδρεία».
Τα περιστατικά κακοποίησης σημειώθηκαν εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων στη Δυτική Όχθη μεταξύ παλαιστινιακών και ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας και εποίκων.
Σύμφωνα με πηγές της παλαιστινιακής κυβέρνησης, 122 Παλαιστίνιοι της Δυτικής Όχθης έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου μεταξύ της Hamas και του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.
Οι περισσότερες απώλειες προκλήθηκαν από πυρά των Ισραηλινών Στρατών, ενώ σε λίγες περιπτώσεις Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν από εποίκους.
Ένας Παλαιστίνιος με χειροπέδες κρατείται στο έδαφος από στρατιώτες των IDF καθώς ένας από αυτούς βάζει την μπότα του στο κεφάλι του και ένας άλλος του δείχνει ένα όπλο, Δυτική Όχθη, 31 Οκτωβρίου ή λίγες μέρες πριν (X,, Στιγμιότυπο)
2 more soldiers said to agree to plea deal in Palestinian prisoner abuse  case | The Times of Israel
Documenting the abuse of Palestinian children | Arab News
Palestinian man in West Bank says Israelis stripped and beat him
Την Τρίτη (31/10), έποικοι πυρπόλησαν ένα άδειο παλαιστινιακό σπίτι στο χωριό Masafer Yatta, στους νότιους λόφους της Χεβρώνας, και πέταξαν πέτρες σε σπίτια εκεί και στον κοντινό οικισμό Tuba.
Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί ακτιβιστές ανέφεραν επίσης ότι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, μασκοφόροι ένοπλοι έποικοι επιτέθηκαν σε Παλαιστίνιους αμάχους στα χωριά Susiya και Umm al-Khair στην ίδια περιοχή. Στην πρώτη περίπτωση, ένοπλοι έποικοι φέρεται να εισέβαλαν στο χωριό την Κυριακή, εκφοβίζοντας κατοίκους της περιοχής και τους είπαν ότι είχαν 24 ώρες για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους διαφορετικά θα σκοτωθούν
Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-11-04_194839.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης