Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: H Ηamas δεν παρεμποδίζει τη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

ΗΠΑ: H Ηamas δεν παρεμποδίζει τη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα
Οι υπεύθυνοι της διανομής δεν μας έχουν αναφέρει αυτές τις 10-12 ημέρες παράδοσης της βοήθειας να παρεμποδίστηκαν από την Hamas ή να κατέσχεσε αγαθά η οργάνωση, σύμφωνα με τον Αμερικανό επιτετραμμένο
Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ David M. Satterfield δήλωσε το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2023 ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν έχουν πληροφορηθεί να παρεμποδίζει η Hamas τη ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας εν μέσω ελλείψεων σε τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμάν, ο Satterfield είπε ότι εκείνοι που διανέμουν την βοήθεια στη Γάζα δεν έχουν αναφέρει τυχόν εκτροπή της βοήθειας από τότε που τα φορτηγά ξεκίνησαν να περνούν το ελεγχόμενο από την Αίγυπτο πέρασμα της Rafah, στις 21 Οκτωβρίου.
Οι υπεύθυνοι της διανομής «δεν μας έχουν αναφέρει αυτές τις 10-12 ημέρες παράδοσης της βοήθειας να παρεμποδίστηκαν από την Hamas ή να κατέσχεσε αγαθά η οργάνωση», είπε ο ίδιος.
Μεταξύ 800.000 με ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν μετακινηθεί νοτίως της Λωρίδας της Γάζας, ενώ 350.000 με 400.000 παραμένουν στο βόρειο τμήμα του θύλακα, είπε ο Satterfield.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης