Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Μετά την ήττα στην Ουκρανία, η Δύση σχεδιάζει και άλλες εστίες πολέμου – Τώρα όμως θα χτυπήσουμε άμεσα

Ρωσία: Μετά την ήττα στην Ουκρανία, η Δύση σχεδιάζει και άλλες εστίες πολέμου  – Τώρα όμως θα χτυπήσουμε άμεσα
«Η Δύση σχεδιάζει να δημιουργήσει πολεμικά hotspots κατά μήκος των συνόρων μας, παρόμοια με την περίπτωση της Ουκρανίας», τόνισε ο γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας
Σχετικά Άρθρα
Μετά την ήττα της στον πόλεμο αντιπροσώπων στην Ουκρανία, η Δύση σκοπεύει να δημιουργήσει και άλλες εστίες έντασης κοντά στη Ρωσία, εκτιμά η Μόσχα.
«Αλλά αυτή τη φορά η Ρωσία δεν θα κάνει τα στραβά μάτια», τόνισε ο γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Nikolay Patrushev.
«Η Δύση σχεδιάζει να δημιουργήσει πολεμικά hotspots κατά μήκος των συνόρων μας, παρόμοια με την περίπτωση της Ουκρανίας.
Η Ρωσία, ως μεγάλο κράτος με τα δικά της εθνικά συμφέροντα, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και δεν θα ανεχθεί τέτοιες ενέργειες», είπε.
Ο Patrushev επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι οι απειλές της τρομοκρατίας, οι έγχρωμες επαναστάσεις και η ανεξέλεγκτη διακίνηση ναρκωτικών στην Κεντρική Ασία και τον Καύκασο κατέστησαν αναγκαία τη δημιουργία του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας το 2002.
«Με την πάροδο του χρόνου, εξελίχθηκε σε μια πλήρη περιφερειακή στρατιωτική-πολιτική ένωση ανεξάρτητων κρατών.
Η αποτελεσματικότητα των ενεργειών των Συλλογικών Ειρηνευτικών Δυνάμεων του CSTO αποδείχθηκε στο Καζακστάν τον Ιανουάριο του 2022 κατά την εξάλειψη της τρομοκρατικής και εξτρεμιστικής απειλής με στόχο την αποσταθεροποίηση την κατάσταση στη χώρα», είπε.

Putin: Η Δύση αρχικά ήθελε να νικήσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης αλλά μετά άλλαξε ...μελωδία

Οι δυτικές χώρες ήθελαν αρχικά να «νικήσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης», αλλά έκτοτε άλλαξαν τον ρυθμό τους, δήλωσε ο πρόεδρος Vladimir Putin.
«Με στρατιωτικούς όρους, ήθελαν να νικήσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης.
Τώρα τραγουδούν μια διαφορετική μελωδία και αλλάζουν τη ρητορική τους», σημείωσε.
«Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνουμε επιθετικοί, αλλά σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε κυρίαρχοι και ανεξάρτητοι με όλη τη σημασία της λέξης», τόνισε ο Ρώσος ηγέτης.

Ρωσία: Δεν σταματάμε παρά την ομολογία ήττας από Zaluzhny

Εν τω μεταξύ η Ρωσία έσπευσε να καταρρίψει τους ισχυρισμούς του Ουκρανού Αρχιστράτηγου Valery Zaluzhny νωρίτερα την εβδομάδα περί ενός αδιεξόδου στο πεδίο της μάχης.
Η Ρωσία τονίζει ότι τα λεγόμενα Zaluzhny δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και ξεκαθαρίζει πως σκοπεύει να επιτύχει πλήρως όλους τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής της επιχείρησης.
Το δυτικό σχέδιο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που εφαρμόστηκε στην Ουκρανία απέτυχε επειδή «δεν βασιζόταν σε γεγονότα», με την Ουάσιγκτον να βυθίζεται στην παλαιά τακτική της «δωροδοκίας» και του «εκβιασμού», σημείωσε στο Sputnik η Karen Kwiatkowski, πρώην αναλύτρια του αμερικανικού Πενταγώνου.
Η «στρατηγική» του ΝΑΤΟ ήταν «βασισμένη σε εγχώρια συμφέροντα - σε ορισμένες περιπτώσεις βασιζόταν σε οικονομική δωροδοκία και ενεργειακό εκβιασμό από τις ΗΠΑ.
Ήταν μια στρατηγική οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας - συμβάσεων παρά μια πραγματική στρατηγική», επεσήμανε η Kwiatkowski.
Νωρίτερα, ο Γενικός Διοικητής του ουκρανικού στρατού, στρατηγός Valery Zaluzhny, παραδέχτηκε ότι το Κίεβο έπρεπε να κάνει ένα τεράστιο τεχνολογικό άλμα για να σπάσει το τρέχον «αδιέξοδο» στην αντεπίθεσή του κατά των ρωσικών στρατευμάτων.

«Όλοι θέλουν διαπραγματεύσεις, εκτός από τα γεράκια»


«Πιθανότατα δεν θα υπάρξει καμία βαθιά και όμορφη ανακάλυψη», τόνισε σε συνέντευξή του στο βρετανικό περιοδικό «The Economist».
«Σε έναν κόσμο με μία λογική και ανθρωπιστική ηγεσία στο Κίεβο και την Ουάσιγκτον, θα θεωρούσαμε πράγματι την αξιολόγηση του Valery Zaluzhny ως πρόδρομο για άμεσες διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.
Όλοι είναι έτοιμοι για αυτό, εκτός από τον Zelensky, τον Blinken, τον Biden, τον Sullivan, τη Nuland και τους γερουσιαστές Graham και Schiff
Ο Zaluzhny παραδέχτηκε ότι «τα εγχειρίδια του ΝΑΤΟ» και «τα μαθηματικά» που χρησιμοποίησε το Κίεβο για τον σχεδιασμό της αντεπίθεσής του απέτυχαν να σταματήσουν τις ρωσικές δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης