Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη NBC: Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη συζητούν με την Ουκρανία τι θα πρέπει να θυσιαστεί στο όνομα της ειρήνης

Αποκάλυψη NBC: Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη συζητούν με την Ουκρανία τι θα πρέπει να θυσιαστεί στο όνομα της ειρήνης
«Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Biden ανησυχούν επίσης ότι η Ουκρανία εξαντλείται από δυνάμεις ενώ η Ρωσία φαίνεται να έχει ατελείωτες προμήθειες, εξέλιξη που δεν είχαν υπολογίσει στην Δύση», αναφέρει το NBC
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη συζητούν με την Ουκρανία το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία και τι θα πρέπει να θυσιάσει για χάρη της ειρήνης, αναφέρει το NBC, επικαλούμενο αμερικανούς αξιωματούχους.
«Αξιωματούχοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη έχουν ξεκινήσει συνομιλίες με την ουκρανική κυβέρνηση για τις πιθανές συνέπειες των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου…
Πρέπει να τα παρατήσουμε για να επιτύχουμε συμφωνία ειρήνης με την Ρωσία», αναφέρει το NBC.
Ορισμένες από αυτές τις συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ομάδας επαφής για την Ουκρανία.
Σύμφωνα με το NBC, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανησυχούν ότι η σύγκρουση, έφθασε σε αδιέξοδο.
Δεν είναι επίσης σίγουροι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι για την ικανότητά τους να παράσχουν περαιτέρω βοήθεια στην Ουκρανία, οικονομικά και στρατιωτικά.
«Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Biden ανησυχούν επίσης ότι η Ουκρανία εξαντλείται από δυνάμεις ενώ η Ρωσία φαίνεται να έχει ατελείωτες προμήθειες, εξέλιξη που δεν είχαν υπολογίσει στην Δύση», αναφέρει το NBC.
Την ίδια στιγμή, το NBC μιλά για τα προβλήματα της Ουκρανίας με τη στρατολόγηση στρατιωτικού προσωπικού και τις διαμαρτυρίες με τις οποίες η κοινωνία υποδέχτηκε τα πρόσφατα σχέδια κινητοποίησης.
Η Ουκρανία έχει χρόνο… μόνο μέχρι το τέλος του 2023 πριν γίνουν πιο επείγουσες οι συνθήκες για ειρηνευτικές συνομιλίες, λένε αμερικανοί αξιωματούχοι.
Επίσης έχουν εκφράσει την άποψη ότι το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να προσφέρει στην Ουκρανία κάποιες εγγυήσεις ασφαλείας χωρίς την επίσημη ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία ως κίνητρο για διαπραγματεύσεις.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα εκφράσει την ετοιμότητά της για διαπραγματεύσεις, αλλά οι αρχές του Κιέβου έχουν απαγορεύσει τις συνομιλίες με την Ρωσική κυβέρνηση.
Η Ρωσία έχει τονίσει ωστόσο ότι ακόμη δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για επίτευξη ειρήνης….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης