Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Ο Ρωσικός στρατός θα απαντήσει στην αποστολή F-35 ικανών να φέρουν πυρηνικά όπλα στη Βρετανία

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Ο Ρωσικός στρατός θα απαντήσει στην αποστολή F-35 ικανών να φέρουν πυρηνικά όπλα στη Βρετανία
Τον Αύγουστο, βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι 54 αμερικανικά αεροσκάφη F-35A ικανά να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα , θα αναπτυχθούν στη βρετανική αεροπορική βάση Lakenheath μέχρι το τέλος του 2023
Η Ρωσία θα λάβει υπόψη στον επιχειρησιακό στρατιωτικό της σχεδιασμό την επικείμενη μεταφορά στο Ηνωμένο Βασίλειο αμερικανικών μαχητικών F-35 ικανών να φέρουν πυρηνικά όπλα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Alexander Grushko στο RIA Novosti στο περιθώριο του Ευρασιατικού Οικονομικού Φόρουμ.
Η μεταφορά μαχητικών F-35 είναι μια ακόμη πρόκληση για την αύξηση της στρατιωτικής πίεσης στη Ρωσία.
Αν δούμε τις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ στο σύνολό τους, βλέπουμε την ενοποίηση των ασκήσεων, μια αύξηση της κλίμακας τους, μια νέα σειρά ασκήσεων θα οργανωθούν τους επόμενους μήνες
«Αυτό είναι μέρος της πολιτικής περιορισμού της Ρωσίας, επομένως θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες στρατιωτικο-τεχνικές προφυλάξεις».
Όπως σημείωσε ο διπλωμάτης, η απόφαση αυτή θα ληφθεί υπόψη στον στρατιωτικό σχεδιασμό και την εκπαίδευση των στρατευμάτων.
«Δηλαδή, σε οτιδήποτε συνιστά τις δραστηριότητες των ενόπλων δυνάμεων, οι οποίες πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις μεταβαλλόμενες συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής κατάστασης και της ανάπτυξης πρόσθετων στρατιωτικών δυνατοτήτων που μπορεί να μας απειλήσουν», εξήγησε ο Alexander Grushko.
Τον Αύγουστο, βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι 54 αμερικανικά αεροσκάφη F-35A ικανά να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα θα αναπτυχθούν στη βρετανική αεροπορική βάση Lakenheath μέχρι το τέλος του 2023.
Θα αντικαταστήσουν τα F-15 που βρίσκονται εκεί
Στα μέσα Οκτωβρίου, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της κατασκευής ενός υπόστεγου για τα F-35.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης