Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μοιραίο τέλος: ΗΠΑ και ΕΕ θυσιάζουν την Ουκρανία, αποφάσισαν ότι ο Zelensky πρέπει να χάσει – Ανοικτή κόντρα με στρατηγό Zaluzhny

Μοιραίο τέλος: ΗΠΑ και ΕΕ θυσιάζουν την Ουκρανία, αποφάσισαν ότι ο Zelensky πρέπει να χάσει – Ανοικτή κόντρα με στρατηγό Zaluzhny
Αποκάλυψη NBC: Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη συζητούν με την Ουκρανία τι θα πρέπει να θυσιαστεί στο όνομα της ειρήνης - Time: Η Δύση άλλαξε απροσδόκητα την προσέγγισή της για την Ουκρανία – Ο Zelensky πρέπει να χάσει
(upd 32) Το μοιραίο τέλος της Ουκρανίας πλησιάζει…
Πλέον ο διεθνής τύπος προσκείμενος στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας, υποστηρίζει επικαλούμενες αξιόπιστες πηγές ότι η Δύση μετά την αποτυχία της αντεπίθεσης της Ουκρανίας… αποφάσισε να θυσιάσει την Ουκρανία…
Αποφάσισαν ότι ο Zelensky πρέπει να χάσει…
Δεν είναι τυχαίο το δημοσίευμα του NBC που έχει αποδειχθεί πολύ έγκυρο, ότι ΗΠΑ και ΕΕ εξετάζουν τι θα θυσιάσουν για χάρη της ειρήνης με την Ρωσία…
Φαίνεται ότι το επόμενο διάστημα οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές…
Ήδη σε στρατιωτικό επίπεδο ο Ουκρανικός στρατός δια του αρχιστράτηγου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Valery Zaluzhny παραδέχθηκε την ήττα και την αποτυχία της αντεπίθεσης…
Πάντως έχει ξεσπάσει κόντρα κορυφής στην Ουκρανία γιατί τις αποκαλύψεις του στρατηγού Valery Zaluzhny... τις επέκρινε ο Igor Zhovkva στέλεχος στο Γραφείο Zelensky....
Λόγω των εξελίξεων στην Μέση Ανατολή, ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος θα χάσει και πολιτικά, ήδη η χρηματοδότηση προς την Ουκρανία έχει καταρρεύσει…
Οι ρώσοι δεν νίκησαν μόνο στρατιωτικά, αφού ήταν απόλυτα αναμενόμενο, νίκησαν πολιτικά και οικονομικά… προκαλώντας κατάπληξη στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ…
H Ρωσία σε αυτόν τον πόλεμο με την Ουκρανία αποτελεί την σωστή πλευρά της ιστορίας...
Ωστόσο, παρά την εικόνα σε στρατιωτικό επίπεδο και τα δημοσιεύματα περί θυσίας της Ουκρανίας, στο Κίεβο βρέθηκε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von den Leyen, για 6η φορά εν μέσω πολέμου, προκειμένου να απευθυνθεί στο ουκρανικό κοινοβούλιο.

Ursula Von der Leyen (Πρόεδρος ΕΕ): Η Ουκρανία μπορεί να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο ενταξιακής διαδικασίας, υπό προϋποθέσεις

Tην πεποίθηση ότι η Ουκρανία «μπορεί να επιτύχει τον φιλόδοξο στόχο της να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της ενταξιακής διαδικασίας» εάν υλοποιηθούν οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula Von der Leyen, στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Ουκρανό πρόεδρο, Volodymyr Zelensky, στο Κίεβο.
Η Ursula Von der Leyen σημείωσε ότι η Ουκρανία έχει σημειώσει «εξαιρετική πρόοδο» και εξήρε τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει.
«Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι διεξάγετε έναν υπαρξιακό πόλεμο και ταυτόχρονα μεταρρυθμίζετε βαθιά τη χώρα σας» ανέφερε.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ουκρανία βρίσκεται «στη διαδικασία ολοκλήρωσης των εκκρεμών μεταρρυθμίσεων.
Εάν συμβεί αυτό, είμαι πεπεισμένη ότι η Ουκρανία μπορεί να επιτύχει τον φιλόδοξο στόχο της να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της ενταξιακής διαδικασίας».
Η πρόεδρος της Κομισιόν βρίσκεται στην Ουκρανία για έκτη φορά και τέσσερις ημέρες πριν από την παρουσίαση από την Επιτροπή των εκθέσεων για τη διεύρυνση, στις 8 Νοεμβρίου.

Igor Zhovkva (Γραφείο Zelensky): Λάθος που ο αρχηγός του Ουκρανικού στρατού Valery Zaluzhny αποκάλυψε τι συμβαίνει στο μέτωπο - Πανικοβλήθηκαν στην Δύση

Ο γενικός διοικητής των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Valery Zaluzhny, δεν έπρεπε να είχε πει στα δυτικά μέσα ενημέρωσης για την κατάσταση στο μέτωπο, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, Igor Zhovkva.
«Αν ήμουν στρατιωτικός, νομίζω ότι το τελευταίο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να σχολιάσω για τον Τύπο, για το τι συμβαίνει στο μέτωπο, τι θα μπορούσε να συμβεί στο μέτωπο, τι επιλογές υπάρχουν», σχολίασε επικριτικά ο Igor Zhovkva... τον αρχηγό στρατού της Ουκρανίας.
Ο Zhovkva πρόσθεσε ότι η συνέντευξη του Zaluzhny προκάλεσε «πανικό» στους δυτικούς εταίρους της Ουκανίας
«Έλαβα μια κλήση από έναν από τους αρχηγούς των γραφείων των ηγετών και είναι πανικόβλητοι ρωτώντας:
«Τι πρέπει να αναφέρω στον αρχηγό μου; Είστε πραγματικά σε αδιέξοδο;»
Επιπλέον, όπως είπε ο Igor Zhovkva, η συνέντευξη του αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhnyπροκάλεσε πολλά ερωτήματα στους Ουκρανούς.
Ο Zaluzhny, σε άρθρο του για τον Economist, παραδέχτηκε ότι η κατάσταση στο μέτωπο είχε φτάσει σε αδιέξοδο.
Σημείωσε ότι δεν ελπίζει πλέον σε μια σημαντική νίκη, αν και «σύμφωνα με τα βιβλία του ΝΑΤΟ» οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα έπρεπε ήδη να πολεμούν στην Κριμαία.

Αποκάλυψη NBC: Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη συζητούν με την Ουκρανία τι θα πρέπει να θυσιαστεί στο όνομα της ειρήνης

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη συζητούν με την Ουκρανία το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία και τι θα πρέπει να θυσιάσει για χάρη της ειρήνης, αναφέρει το NBC, επικαλούμενο αμερικανούς αξιωματούχους.
«Αξιωματούχοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη έχουν ξεκινήσει συνομιλίες με την ουκρανική κυβέρνηση για τις πιθανές συνέπειες των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου…
Πρέπει να τα παρατήσουμε για να επιτύχουμε συμφωνία ειρήνης με την Ρωσία», αναφέρει το NBC.
Ορισμένες από αυτές τις συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ομάδας επαφής για την Ουκρανία.
Σύμφωνα με το NBC, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανησυχούν ότι η σύγκρουση, έφθασε σε αδιέξοδο.
Δεν είναι επίσης σίγουροι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι για την ικανότητά τους να παράσχουν περαιτέρω βοήθεια στην Ουκρανία, οικονομικά και στρατιωτικά.
«Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Biden ανησυχούν επίσης ότι η Ουκρανία εξαντλείται από δυνάμεις ενώ η Ρωσία φαίνεται να έχει ατελείωτες προμήθειες, εξέλιξη που δεν είχαν υπολογίσει στην Δύση», αναφέρει το NBC.
Την ίδια στιγμή, το NBC μιλά για τα προβλήματα της Ουκρανίας με τη στρατολόγηση στρατιωτικού προσωπικού και τις διαμαρτυρίες με τις οποίες η κοινωνία υποδέχτηκε τα πρόσφατα σχέδια κινητοποίησης.
Η Ουκρανία έχει χρόνο… μόνο μέχρι το τέλος του 2023 πριν γίνουν πιο επείγουσες οι συνθήκες για ειρηνευτικές συνομιλίες, λένε αμερικανοί αξιωματούχοι.
Επίσης έχουν εκφράσει την άποψη ότι το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να προσφέρει στην Ουκρανία κάποιες εγγυήσεις ασφαλείας χωρίς την επίσημη ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία ως κίνητρο για διαπραγματεύσεις.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα εκφράσει την ετοιμότητά της για διαπραγματεύσεις, αλλά οι αρχές του Κιέβου έχουν απαγορεύσει τις συνομιλίες με την Ρωσική κυβέρνηση.
Η Ρωσία έχει τονίσει ωστόσο ότι ακόμη δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για επίτευξη ειρήνης….

Στα σχοινιά ο Zelensky - Ισχυρίζεται ότι δεν τον πιέζει κανείς

Κανένας ηγέτης των ΗΠΑ ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν ασκεί πίεση στην Ουκρανία να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία, ισχυρίστηκε ο Volodymyr Zelensky.
«Κανείς δεν με πιέζει.
Αυτό ίσχυε από την αρχή του πολέμου και πριν από τον πόλεμο.
Τώρα, κανένας ηγέτης των ΗΠΑ ή της ΕΕ, κανείς δεν μας ασκεί πίεση να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία και να δώσουμε κάτι », είπε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την Von der Leyen.
Ο Ζelensky είπε ότι «δεν υπάρχει κάτι τέτοιο (διαπραγματεύσεις) και δεν θα υπάρξει κάτι τέτοιο».
Στη συνέχεια πρόσθεσε με δυσαρέσκεια ότι το θέμα της πίεσης της Δύσης στο Κίεβο για έναρξη συνομιλιών υποστηρίχθηκε «ακόμα και από Ουκρανούς».

Time: Η Δύση άλλαξε απροσδόκητα την προσέγγισή της στην Ουκρανία – Ο Zelensky πρέπει να χάσει

Η συγκλονιστική δημοσίευση στο περιοδικό Time ότι ο Zelensky θεωρεί ότι η δυτική βοήθεια καταρρέει και ότι τον πρόδωσαν οι δυτικοί… δεν διαψεύστηκε.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, πεπεισμένος ότι έχει δίκιο, βρίσκεται σε σύγκρουση με τον στρατό και τους στενότερους συνεργάτες του.
Προσπαθώντας να πείσει τη Δύση για το αναπόφευκτο της νίκης της Ουκρανίας, ο Zelensky ξοδεύει όλη του την ενέργεια, σημειώνει το περιοδικό Time.
Ήταν πολύ δυσαρεστημένος με την τελευταία του επίσκεψη στην Ουάσιγκτον.
«Ρώτησα ένα άτομο από το περιβάλλον του πώς ένιωθε ο πρόεδρος.
Η απάντηση ήρθε χωρίς τον παραμικρό δισταγμό: «Θυμωμένος», αναφέρει το περιοδικό Time.
Η αισιοδοξία έδωσε την θέση της σε στεγνές εντολές.
1907371206_0_0_1786_2322_1440x900_80_0_1_0794cacdd6c474fb412cdfff993f7d55.jpg
New York Times: Δυσαρεστημένος ο Zelensky

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Zelensky είναι δυσαρεστημένος με την εκτίμηση των συμμάχων για τις προσπάθειες της Ουκρανίας.
«Ο σύγχρονος κόσμος συνηθίζει γρήγορα την επιτυχία», είπε σε μια από τις απογευματινές του ομιλίες, σημειώνοντας ότι οι ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θεωρούνται από τη Δύση «ως δεδομένες».
Ωστόσο, ο Zelensky δεν σκοπεύει ακόμη να υιοθετήσει το σενάριο της ειρήνης.
Η πίστη του στη νίκη ανησυχεί ακόμα και τους συντρόφους του. Εξαπατά, παραπλανά και τον εαυτό του.
Έχουμε ξεμείνει από επιλογές.
Δεν κερδίζουμε.
Προσπάθησε όμως να του το πεις αυτό» αναφέρει το περιοδικό Time επικαλούμενο πρόσωπο κοντά στον πρόεδρο.
Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν προχωρούν, στέκονται ακίνητες.
Οι διοικητές στην πρώτη γραμμή δεν εκτελούν τις εντολές του Κιέβου λόγω του παραλογισμού τους.
Αυτή είναι η μόνη διέξοδος, παραδέχτηκε ένας ανώτερος αξιωματικός.
O Zeleneksy έδωσε εντολή να καταλάβει ο Ουκρανικός στρατός μια πόλη βόρεια του Donetsk και η απάντηση του στρατού ήταν «δεν έχουμε ούτε άνδρες ούτε όπλα.
Πού είναι τα όπλα;
Πού είναι το πυροβολικό; Πού είναι οι νεοσύλλεκτοι»

Peskov (Κρεμλίνο): Επιτέλους η Δύση κατάλαβε ότι δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης

Έχουν έλθει δύσκολες στιγμές για την Ουκρανία λόγω και των γεγονότων στη Μέση Ανατολή, επισημαίνει ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin, Dmitry Peskov.
«Τώρα έρχονται δύσκολες στιγμές για το καθεστώς του Κιέβου.
Είναι οφθαλμοφανής ο εκνευρισμός του Κιέβου που συνεχώς αυξάνεται», είπε.
Ο Peskov σημείωσε ότι οι δυτικές χώρες ήταν έτοιμες να βοηθήσουν το Κίεβο μόνο στο σενάριο μίας νίκης επί της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης, αλλά τώρα η αδυναμία ενός τέτοιου σεναρίου έχει γίνει προφανής.

Το Κρεμλίνο ξεκαθαρίζει: Υπάρχει μόνος ένας Putin και κανένας άλλος

Το Κρεμλίνο μέσω του Peskov, καταρρίπτει τους μύθους περί σωσία του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin, ο οποίος δήθεν εμφανίζεται σε διάφορες εκδηλώσεις.
«Έχουμε μόνο έναν Putin», τόνισε ο Peskov μιλώντας στη διεθνή έκθεση Russia Expo.

Οι άνθρωποι στην Ουκρανία κλέβουν σαν να μην υπάρχει αύριο

Βουλευτές του Ουκρανικού κοινοβουλίου αναφέρουν ότι ο Zelensky είναι ο υποκινητής της διαφθοράς.
«Δεν του έχω εμπιστοσύνη, όπως οι περισσότεροι Ουκρανοί». Παρά όλα τα εξαγγελθέντα μέτρα, το μέγεθος της υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος στην Ουκρανία… αυξάνεται εκρηκτικά.
«Οι άνθρωποι στην Ουκρανία κλέβουν σαν να μην υπάρχει αύριο», σημείωσε η ουκρανική πηγή στο περιοδικό Time.
Ο σύμβουλος του επικεφαλής του προεδρικού γραφείου, Mikhail Podolyak, σχετικά με τη δημοσίευση του Time, ανέφερε ότι πρόκειται μόνο για μια υποκειμενική άποψη, με βάση τα λόγια ενός ανώνυμου συνομιλητή.
Ωστόσο, τόνισαν ότι θα βρουν και θα τιμωρήσουν τον υπεύθυνο για τη διαρροή πληροφοριών.
Ο γραμματέας του NSDC, Alexey Danilov, πιστεύει ότι οι ειδικές υπηρεσίες θα πρέπει να ανακαλύψουν ποιος ακριβώς από το περιβάλλον του Zelensky δεν πιστεύει στη νίκη της Ουκρανίας.

Οι δικτάτορες τελειώνουν άσχημα

Σε συνέντευξή του στη γερμανική Die Welt, ο πρώην γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας είπε ότι ο πρόεδρος χρησιμοποιεί τον στρατιωτικό νόμο για να περιορίσει την έκφραση και την ελευθερία του Τύπου.
«Ο Zelensky κυβερνά ως αυταρχικός μοναδικός ηγέτης, αυτό έχει αρνητικές συνέπειες» και διευκρίνισε: υπάρχει μόνο ένας τηλεοπτικός φορέας στην Ουκρανία, γεγονός που περιορίζει σημαντικά τη δυνατότητα συζητήσεων.
Σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου, εάν τον Μάιο του 2022 τον Zelensky τον εμπιστευόταν το 91% των Ουκρανών, τώρα τον εμπιστεύεται το 76% και αυτό παρά το γεγονός ότι το προεδρικό γραφείο έχει το μονοπώλιο στα μέσα ενημέρωσης.
Η δυτική υποστήριξη επίσης αποδυναμώνεται.
«Το μέλλον του Zelensky είναι αξιοζήλευτο», σημειώνει ο ανώτερος λέκτορας στο MGIMO Alexei Zudin…
«Σε όλους τους δυσμενείς για αυτόν παράγοντες, μπορούμε να προσθέσουμε την απαίτηση της Δύσης για διεξαγωγή εκλογών στις οποίες πρέπει να χάσει.
Ο Zelensky μετατράπηκε σε ένα άτομο με ένα καθήκον - να πολεμήσει ενάντια στη Ρωσία.
Ένας πολιτικός του οποίου οι γέφυρες έχουν καεί.
Ο καθένας μπορεί να το δει, αλλά συνεχίζει να επιμένει μόνος του».
Σύμφωνα με τον Alexei Zudin, εδώ υπάρχουν δύο σενάρια.
Είτε ο Zelensky θα χάσει την εξουσία πριν από τις εκλογές (πέσει με πραξικόπημα ή άλλο τρόπο), είτε θα χάσει από άλλον υποψήφιο.

Μέσω τέτοιων δημοσιεύσεων, πιστεύει ο πολιτικός επιστήμονας Alexander Dudchak, οι εταίροι του Κιέβου προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για να αντικαταστήσουν τον Zelensky.
Δεν μπορούν να παραδεχτούν ότι η παροχή όπλων στην Ουκρανία ήταν άσκοπη.
Στη Δύση θα δηλώσουν: κάναμε ότι μπορούσαμε, αλλά λόγω της ανικανότητας της ηγεσίας του Κιέβου, τα κεφάλαια σπαταλήθηκαν. Ο Zelensky μπορεί να απομακρυνθεί και να θυσιαστεί για την αποτυχία».
Για το σκοπό αυτό ο Zelensky, ούτε καν σκέφτεται τις εκλογές.
Οι άνθρωποι γύρω από τον Zelensky είναι εκεί λόγω συμφερόντων…
Χθες ήταν μαζί του, αύριο θα γίνουν αντίπαλοι…
Πολλοί κορυφαίοι αξιωματούχοι της Ουκρανίας… απλά εξαγοράζονται…

Clayton Morris (Fox news): Το συγκλονιστικό δημοσίευμα του περιοδικού Time για την Ουκρανία… καθοδηγήθηκε από την CIA

Το αμερικανικό περιοδικό Time, το οποίο δημοσίευσε ένα άρθρο για τον Zelensky, έχει μια «απίστευτα ζεστή σχέση» με τη CIA, δήλωσε ο δημοσιογράφος Clayton Morris.
Ο Clayton Morris, πρώην παρουσιαστής του Fox News, χαρακτήρισε το άρθρο του Time για τον Zelensky, συγκλονιστικό αφού τον παρουσιάζουν ως «εντελώς άσχετο» και «επιβλαβή για την Ουκρανία».
«Και τώρα πρέπει να σημειωθεί ότι το περιοδικό Time έχει αναπτύξει μια απίστευτα ζεστή σχέση με τη CIA, και υπάρχουν πολλά τεκμηριωμένα στοιχεία για αυτό, ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1970, όταν οι άνθρωποι έμειναν έκπληκτοι από μια συγκλονιστική έρευνα που απέδειξε αυτή ακριβώς τη σχέση», υποστηρίζει ο δημοσιογράφος Clayton Morris
Σύμφωνα με τον Morris, το Ινστιτούτο Cato στις Ηνωμένες Πολιτείες διεξήγαγε μια μελέτη και διαπίστωσε ότι από όλες τις μεγάλες εφημερίδες και πρακτορεία ειδήσεων, οι New York Times, το CBS και το Time έχουν τους στενότερους δεσμούς με την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών.
Για να γράψει το άρθρο, το Time κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στον στενό κύκλο του Zelensky, που τον παρουσίασε ως «ψυχικά ασταθή και ασυνήθιστο ηγέτη», κατέληξε ο Morris.

Larry Johnson (Πρώην CIA): Το τέλος του Zelensky θα είναι παρόμοιο με το τέλος του Hitler

Ο πρώην αξιωματικός της CIA Larry Johnson, συνέκρινε την εικόνα του Ουκρανού προέδρου Zelensky στο εξώφυλλο του περιοδικού Time με τον Αδόλφο Hitler πριν από το θάνατό του.
«Αυτή την εβδομάδα είδατε το εξώφυλλο του περιοδικού Time, το οποίο απεικονίζει τον Zelensky όπως παλιά με τον Αδόλφο Hitler τις τελευταίες μέρες της ζωής του στο καταφύγιό του.
Και μόλις πριν από ένα χρόνο ο Zelensky χαρακτηριζόταν ως ο επόμενος Winston Churchill ή ακόμα και ο άνθρωπος της χρονιάς του Time», τόνισε ο Larry Johnson
«Τώρα ο Ζελένσκι είναι ομοίωμα, κανείς δεν τον χρειάζεται και κάνει τέτοιες δηλώσεις για να τραβήξει την προσοχή πάνω του», κατέληξε ο Larry Johnson.
Το Time στις 30 Οκτωβρίου 2023 δημοσίευσε μια ανάλυση για τον Zelensky και την ομάδα του, λέγοντας ότι η πίστη του Zelensky στην νίκη της Ουκρανίας, παρά τις αποτυχίες στις μάχες, εμποδίζει τις προσπάθειες της ομάδας του να βρει νέες στρατηγικές και ιδέες.
Επίσης Ουκρανοί ανέφεραν στο Time ότι «οι κυβερνώντες κλέβουν σαν να μην υπάρχει αύριο».

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Ο Ρωσικός στρατός θα απαντήσει στην αποστολή F-35 ικανών να φέρουν πυρηνικά όπλα στη Βρετανία

Η Ρωσία θα λάβει υπόψη στον επιχειρησιακό στρατιωτικό της σχεδιασμό την επικείμενη μεταφορά στο Ηνωμένο Βασίλειο αμερικανικών μαχητικών F-35 ικανών να φέρουν πυρηνικά όπλα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Alexander Grushko στο RIA Novosti στο περιθώριο του Ευρασιατικού Οικονομικού Φόρουμ.
Η μεταφορά μαχητικών F-35 είναι μια ακόμη πρόκληση για την αύξηση της στρατιωτικής πίεσης στη Ρωσία.
Αν δούμε τις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ στο σύνολό τους, βλέπουμε την ενοποίηση των ασκήσεων, μια αύξηση της κλίμακας τους, μια νέα σειρά ασκήσεων θα οργανωθούν τους επόμενους μήνες
«Αυτό είναι μέρος της πολιτικής περιορισμού της Ρωσίας, επομένως θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες στρατιωτικο-τεχνικές προφυλάξεις».
Όπως σημείωσε ο διπλωμάτης, η απόφαση αυτή θα ληφθεί υπόψη στον στρατιωτικό σχεδιασμό και την εκπαίδευση των στρατευμάτων.
«Δηλαδή, σε οτιδήποτε συνιστά τις δραστηριότητες των ενόπλων δυνάμεων, οι οποίες πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις μεταβαλλόμενες συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής κατάστασης και της ανάπτυξης πρόσθετων στρατιωτικών δυνατοτήτων που μπορεί να μας απειλήσουν», εξήγησε ο Alexander Grushko.
Τον Αύγουστο, βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι 54 αμερικανικά αεροσκάφη F-35A ικανά να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα θα αναπτυχθούν στη βρετανική αεροπορική βάση Lakenheath μέχρι το τέλος του 2023.
Θα αντικαταστήσουν τα F-15 που βρίσκονται εκεί
Στα μέσα Οκτωβρίου, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της κατασκευής ενός υπόστεγου για τα F-35.

Scott Ritter (πρώην CIA): Ας πούμε αλήθειες, οι ΗΠΑ πρόδωσαν την Ουκρανία… για να βοηθήσουν το Ισραήλ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκατέλειψαν την Ουκρανία, μεταφέροντας τα όπλα που προορίζονταν για το Κίεβο… στο Ισραήλ λόγω της σύγκρουσης με τη Hamas, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter
«Οι Ουκρανοί δεν μπορούν πλέον να κάνουν τίποτα, γιατί δεν τους έχουν μείνει ούτε στρατεύματα, ούτε τίποτα.
Επιπλέον, ακολουθώντας την πάγια τακτική τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόδωσαν απλώς την Ουκρανία.
Στείλαμε όλο το πυροβολικό και τα πυρομαχικά για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις… στο Ισραήλ.
Η Ουκρανία λέει τώρα: «Περιμένετε λίγο, μας τα υποσχεθήκατε όλα αυτά!» σημείωσε ο Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, το Κίεβο δεν θα λαμβάνει πλέον καμία βοήθεια και η σύγκρουση στην πραγματικότητα πλησιάζει στη λογική της κατάληξη… στην τελική ήττα του Ουκρανικού στρατού.

Ρωσία: Μετά την ήττα στην Ουκρανία, η Δύση σχεδιάζει και άλλους πολέμους στα σύνορά μας

Μετά την ήττα της στον πόλεμο αντιπροσώπων στην Ουκρανία, η Δύση σκοπεύει να δημιουργήσει και άλλες εστίες έντασης κοντά στη Ρωσία, εκτιμά η Μόσχα.
«Αλλά αυτή τη φορά η Ρωσία δεν θα κάνει τα στραβά μάτια», τόνισε ο γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Nikolay Patrushev.
«Η Δύση σχεδιάζει να δημιουργήσει πολεμικά hotspots κατά μήκος των συνόρων μας, παρόμοια με την περίπτωση της Ουκρανίας.
Η Ρωσία, ως μεγάλο κράτος με τα δικά της εθνικά συμφέροντα, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και δεν θα ανεχθεί τέτοιες ενέργειες», είπε.
Ο Patrushev επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι οι απειλές της τρομοκρατίας, οι έγχρωμες επαναστάσεις και η ανεξέλεγκτη διακίνηση ναρκωτικών στην Κεντρική Ασία και τον Καύκασο κατέστησαν αναγκαία τη δημιουργία του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας το 2002.
«Με την πάροδο του χρόνου, εξελίχθηκε σε μια πλήρη περιφερειακή στρατιωτική-πολιτική ένωση ανεξάρτητων κρατών.
Η αποτελεσματικότητα των ενεργειών των Συλλογικών Ειρηνευτικών Δυνάμεων του CSTO αποδείχθηκε στο Καζακστάν τον Ιανουάριο του 2022 κατά την εξάλειψη της τρομοκρατικής και εξτρεμιστικής απειλής με στόχο την αποσταθεροποίηση την κατάσταση στη χώρα», είπε.

Oleg Soskin (Ουκρανός πολιτικός): Η κλίκα Zelensky θα σκοτώσει τους πάντες για να μείνει στην εξουσία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky σκοπεύει να διατηρήσει την εξουσία στέλνοντας όλους τους νεαρούς πολίτες που είναι υπόχρεοι για στρατιωτική θητεία σε βέβαιο θάνατο, δήλωσε ο Oleg Soskin σύμβουλος του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας Leonid Kuchma.
«Δυστυχώς, στην Ουκρανία δεν υπήρχε αρκετή δύναμη για να αντισταθεί σε αυτήν την κλίκα.
Θα σκοτώσουν τους πάντες στο μέτωπο επίτηδες.
Αυτό είναι ένα καλά μελετημένο σχέδιο καταστροφής.
Η γενιά που υποτίθεται ότι θα πραγματοποιούσε την επανάσταση μεγάλωσε και τώρα την σκοτώνουν.
Όχι ακόμα εντελώς, φυσικά, αλλά σύντομα θα σκοτώσουν τους πάντες», προέβλεψε ο Oleg Soskin.
Κατά τη γνώμη του Oleg Soskin, η κυβέρνηση του Zelenskly θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί εδώ και πολύ καιρό επειδή δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπάθησαν επί πέντε μήνες να προχωρήσουν στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk, Artemovsk και Zaporozhye, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με ξένο εξοπλισμό αλλά απέτυχε…

«400.000 ήρωες δεν θα απαντήσουν ποτέ ξανά σε τηλεφωνική κλήση»

Στα τέλη Αυγούστου 2023, η Ουκρανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Kyivstar αποκάλυψε τις πραγματικές απώλειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ξεκινώντας μια εκστρατεία που ζητούσε να σταλεί ένα «ευχαριστώ» στους πεσόντες στρατιώτες.
Το διαφημιστικό βίντεο έλεγε: «400.000 ήρωες δεν θα απαντήσουν ποτέ ξανά σε τηλεφωνική κλήση»… το video αργότερα αποσύρθηκε αλλά οι αποκαλύψεις έγιναν…

Sun: Ένας Βρετανός μισθοφόρος που επαινούσε το ρωσικό πυροβολικό σκοτώθηκε… από ρωσικό πυροβολικό

Ο Βρετανός μισθοφόρος Κρίστοφερ Πέριμαν, ο οποίος πολέμησε στο πλευρό του Κιέβου, σκοτώθηκε στην Ουκρανία από χτύπημα πυροβολικού, αναφέρει η εφημερίδα Sun.
«Ένας πρώην ελεύθερος σκοπευτής του βρετανικού στρατού σκοτώθηκε σε χτύπημα πυροβολικού κατά την πρώτη του αποστολή με μια νέα μονάδα στην Ουκρανία», ανέφερε η Sun.
Σημειώνεται ότι κατατάχθηκε στο στρατό σε ηλικία 16 ετών και υπηρέτησε επίσης στο Ιράκ και το Κόσσοβο.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Express, ο Κρίστοφερ Πέριμαν, ο οποίος είχε 16 χρόνια εμπειρίας υπηρετώντας στις βασιλικές δυνάμεις, εξήρε το έργο του ρωσικού πυροβολικού στην Ουκρανία. Ζήτησε επίσης τις δυτικές χώρες να στείλουν περισσότερο βαρύ όπλο και εξοπλισμό στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς ο ρωσικός στρατός πετυχαίνει «απίστευτα καλά αποτελέσματα» σε επιθέσεις πυροβολικού.
Νωρίτερα, ο διευθυντής της ρωσικής FSB, Alexander Bortnikov , δήλωσε ότι μέλη 13 ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών (PMC) από την Ευρώπη και μέλη 9 ξένων παραστρατιωτικών σχηματισμών πληρεξουσίων πολεμούν εναντίον της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχουν εντοπιστεί σχεδόν 800 μισθοφόροι από 35 χώρες.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι το καθεστώς του Κιέβου χρησιμοποιεί ξένους μισθοφόρους ως «τροφή για κανόνια» και ο ρωσικός στρατός θα συνεχίσει να τους καταστρέφει σε ολόκληρη την Ουκρανία.
Όσοι ήρθαν να πολεμήσουν για χρήματα παραδέχτηκαν σε πολλές συνεντεύξεις ότι ο ουκρανικός στρατός συντονίζει ελάχιστα τις ενέργειές τους και η πιθανότητα επιβίωσης στις μάχες είναι μικρή, καθώς η ένταση της σύγκρουσης δεν είναι συγκρίσιμη με το Αφγανιστάν και τη Μέση Ανατολή που είχαν συνηθίσει…

Sun: Η σορός του Βρετανού μισθοφόρου Burke, που εξαφανίστηκε στην Ουκρανία, βρέθηκε σε υπόνομο στην Zaporizhia

Η αστυνομία βρήκε το πτώμα του αγνοούμενου Βρετανού μισθοφόρου του D. Burke σε αποχέτευση σε ένα γήπεδο εκπαίδευσης στην περιοχή Zaporizhia, ανέφερε η Sun.
«Τα αποτελέσματα του τεστ DNA του Burke είναι θετικά», ανέφερε η Sun.
Σημειώνεται ότι το πτώμα που βρέθηκε στον υπόνομο στο χώρο εκπαίδευσης από τον Αυστραλοαλγερινό μισθοφόρο Abdelfetah Nourin, ο οποίος είπε στην αστυνομία ότι πυροβόλησε τον Burke κατά λάθος.
Σύμφωνα με τη Sun, η ουκρανική αστυνομία αρνήθηκε να επιβεβαιώσει εάν ο Abdelfetah Nourin είχε φύγει από τη χώρα.
Άλλος Βρετανός μισθοφόρος βρέθηκε σε μια λίμνη στην Ουκρανία με δεμένα τα χέρια του, πιθανότατα βασανίστηκε και σκοτώθηκε από άλλο ξένο μισθοφόρο.
Η The Telegraph ανέφερε ότι ο πρώην Βρετανός αλεξιπτωτιστής D. Burke, ο οποίος πολέμησε στο πλευρό του Κιέβου και στη συνέχεια εργάστηκε ως διασώστης στην πρώτη γραμμή, χάθηκε στην Ουκρανία.
Ο 36χρονος D. Burke με καταγωγή από το Μάντσεστερ υπηρετούσε στο σύνταγμα αλεξιπτωτιστών του βρετανικού στρατού, ενώ είχε πολεμήσει και στο Αφγανιστάν.
Ο Burke κατηγορήθηκε ότι βοήθησε τις κουρδικές μονάδες YPG να σχεδιάσουν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Τουρκίας και πέρασε επτά μήνες υπό κράτηση, και τελικά η υπόθεση αποσύρθηκε.
Το 2022, ήρθε στην Ουκρανία, οργανώνοντας τη δική του μονάδα, τους Dark Angels, αλλά στη συνέχεια σταμάτησε να συμμετέχει σε εχθροπραξίες και άρχισε να βοηθά στην εκκένωση από τη ζώνη της πρώτης γραμμής.
Ο Burke ζούσε σε ένα διαμέρισμα στην πόλη Zaporozhye.

Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε ουκρανικούς πυραύλους πάνω από το ναυπηγείο Butoma της Κριμαίας

Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε ουκρανικούς πυραύλους που στόχευαν το ναυπηγείο Butoma στο Kerch της Κριμαίας το Σάββατο (4/11/2023).
Μερικά από τα συντρίμμια των πυραύλων έπεσαν στις εγκαταστάσεις μιας αποβάθρας, δεν υπήρξαν θύματα, δήλωσε ο επικεφαλής της Κριμαίας Sergey Aksyonov.
Από την πλευρά της η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι έπληξε το ναυπηγείο.
«Το βράδυ της 4ης Νοεμβρίου, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν επιτυχή πλήγματα κατά των θαλασσίων και λιμενικών υποδομών του ναυπηγείου στην προσωρινά κατεχόμενη πόλη Kerch», ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός με ανάρτησή του στο Telegram χωρίς να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις.


Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Μάχες κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 3 Νοεμβρίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ανεπιτυχείς επιθέσεις στην κατεύθυνση Kupyansk κοντά στο Synkivka (7 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk), το Petropavlivka (5 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk) και το Ivanivka (20 χλμ νοτιοανατολικά του Kupyansk) και στην περιοχή Svatove κοντά στο Stelmakkhivka.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι στοιχεία της Ρωσικής Δυτικής Ομάδας βελτίωσαν τις θέσεις τους κοντά στο Kupyansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν νοτιοδυτικά του Petropavlivka και σημειώνουν πρόοδο κοντά στο Makiivka (20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Svatove).
Ρωσικές πηγές δημοσίευσαν πλάνα που υποτίθεται ότι δείχνει τη ρωσική αεροπορία να χτυπά ουκρανικά περάσματα πέρα από τον ποταμό Oskil προς την κατεύθυνση Kupyansk με βόμβες ολίσθησης FAB-500.
Η Ουκρανική Κρατική Συνοριακή Φρουρά δημοσίευσε πλάνα με Ουκρανούς συνοριοφύλακες να αποκρούουν μια μικρή επίθεση ρωσικού πεζικού κοντά στο Svatove.
Άλλα πλάνα δείχνουν ρωσικούς αερομεταφερόμενους ελεύθερους σκοπευτές (VDV) που επιχειρούν στις δασικές περιοχές κοντά στην Kreminna

Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν ανεπιτυχείς χερσαίες επιθέσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 3 Νοεμβρίου.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ρωσικής Δυτικής Ομάδας Δυνάμεων, Sergei Zybinsky, ισχυρίστηκε ότι στοιχεία της Ρωσικής Δυτικής Ομάδας απέκρουσαν μια ουκρανική επίθεση κοντά στο Synkivka.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι στοιχεία της Ρωσικής Δυτικής Ομάδας απέκρουσαν 24 ουκρανικές επιθέσεις στην κατεύθυνση Kupyansk και ότι στοιχεία της Ρωσικής Κεντρικής Ομάδας Δυνάμεων απέκρουσαν 20 ουκρανικές επιθέσεις στην κατεύθυνση Lyman μεταξύ 28 Οκτωβρίου και 3 Νοεμβρίου.
Οι Ουκρανοί μετρούν βαριές απώλειες στο Krasny Lyman, όπου μέσα σε μία μέρα έχασαν 100 στρατιωτικούς από τις ρωσικές επιχειρήσεις κατά της 24ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας.

Σημαντικά κέρδη για τους ρώσους στην Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην Avdiivka στις 3 Νοεμβρίου και σημείωσαν επιβεβαιωμένα κέρδη στη βόρεια πλευρά της Avdiivka.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 3 Νοεμβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν νοτιοδυτικά της Krasnohorivka (4 χιλιόμετρα βόρεια της Avdiivka) προς τη σιδηροδρομική γραμμή βόρεια της Avdiivka.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν να αντιστέκονται στην ρωσική προέλαση κοντά στην Avdiivka και απέκρουσαν περισσότερες από 17 ρωσικές επιθέσεις κοντά στο Stepove (3 χλμ βόρεια της Avdiivka), Sieverne (6 χλμ δυτικά της Avdiivka), Tonenke (7 χλμ δυτικά της Avdiivka) και Pervomaiske ( 11 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka).
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων Tavriisk, συνταγματάρχης Oleksandr Shtupun δήλωσε αργότερα ότι δεν υπήρχαν ενεργές μάχες κοντά στην Avdiivka, αλλά ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αναμένουν «η κατάσταση να επιδεινωθεί» στην περιοχή.
Ο Επικεφαλής της Στρατιωτικής Διοίκησης της πόλης Avdiivka Vitaliy Barabash δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν έντονα τις ουκρανικές θέσεις στην Avdiivka και ότι οι μάχες πεζικού βρίσκονται σε εξέλιξη βόρεια και νότια της πόλης.
Οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν απροσδιόριστη προέλαση νοτιοανατολικά της Avdiivka από τις 3 Νοεμβρίου.
Οι ρωσικές πηγές υποστήριξαν στις 2 και 3 Νοεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν βόρεια και δυτικά της Krasnohorivka, προς το Novokalynove (8 χλμ βορειοδυτικά του Bakhmut) και κοντά στο Stepove και ώθησαν την ουκρανική άμυνα κοντά στο Vesele (4 χλμ βορειοανατολικά της Avdiivka).
Οι μάχες συνεχίστηκαν κοντά στο εργοστάσιο οπτάνθρακα στην Avdiivka, στα νότια και νοτιοδυτικά περίχωρα της Avdiivka και στο Opytne (4 χιλιόμετρα νότια της Avdiivka).
Ένας Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατασκευάζουν γρήγορα οχυρώσεις στις οπίσθιες περιοχές κοντά στις περιοχές της προβλεπόμενης προέλασης στην περιοχή Avdiivka, ώστε να μπορούν να δεσμεύσουν πιο γρήγορα εφεδρείες για να πολεμήσουν.

Ουκρανοί αξιωματούχοι και ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζονται για μια τρίτη σειρά μεγαλύτερων επιθέσεων κοντά στην Avdiivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνουν ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό για μια τρίτη μαζική επίθεση στην Avdiivka και ότι οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα επικεντρώσουν τις επιθετικές τους επιχειρήσεις στο εργοστάσιο κοκ στην Avdiivka στη βόρεια Avdiivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις κοντά στην Avdiivka διεξάγουν μια τακτική ανασυγκρότηση στο εργοστάσιο οπτάνθρακα της Avdiivka ως στόχο πιθανών μελλοντικών ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων.
Ρωσικές πηγές υποστήριξαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν κοντά στην Avdiivka στις 3 Νοεμβρίου, αλλά δεν προχώρησαν.
Οι ουκρανικές δυνάμεις διεξάγουν συνεχώς αντεπιθέσεις κοντά στην Avdiivka.
Οι ουκρανικές αντεπιθέσεις απέτυχαν να αποτρέψουν τις ρωσικές προόδους στα νότια και βόρεια πλευρά του Avdiivka.
Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι στοιχεία της Ρωσικής Νότιας Ομάδας Δυνάμεων απέκρουσαν αρκετές ουκρανικές επιθέσεις κοντά στη Marinka μεταξύ 28 Οκτωβρίου και 3 Νοεμβρίου 2023.

Οι Vostok συνέντριψαν τους Ουκρανούς στη Zaporizhia

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν περισσότερους από 55 στρατιώτες στο Νότιο Donetsk, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Στην κατεύθυνση του Νότιου Donetsk, μονάδες της ομάδας Vostok, σε συνεργασία με την αεροπορία και το πυροβολικό, απέκρουσαν επίθεση της 102ης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στον οικισμό Marfopol, στην περιοχή Zaporizhia ανέφερε η Μόσχα.

Αιματοχυσία στο Donetsk - Νεκροί 140 Ουκρανοί

Οι απώλειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην κατεύθυνση του Donetsk έφτασαν τους 140 στρατιωτικούς, ένα άρμα μάχης Leopard και δύο τεθωρακισμένα οχήματα.
Έχασαν επίσης σημαντικό στρατιωτικό εξοπλισμό στις συγκρούσεις με τις ρωσικές δυνάμεις.
«Στην κατεύθυνση του Donetsk, μονάδες της ομάδας μάχης Νότος, σε συνεργασία με την αεροπορία και το πυροβολικό, επικράτησαν της 42ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις περιοχές των οικισμών Kurdyumovka και Kleshcheevka του Donetsk», ανακοίνωσε η Μόσχα.
Luhansk_Battle_Map_Draft_November_03_2023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_November_03_2023.png

Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_November_03_2023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_November_03_2023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_November_03_2023.png
Pryatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_November_03_2023.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης